fbpx

De ce pirateria se afla in crestere, se pare

De ce pirateria se afla in crestere, se pare

Multumita streaming-ului care permite utilizatorilor sa urmareasca oricat de multe clipuri video doresc la un pret fix pe luna, pirateria s-a redus oarecum.

Acest lucru i-a determinat pe multi sa creada ca streaming-ul este calea pentru viitor, ceea ce a dus la aparitia mai multor servicii de streaming.

Din pacate, cel din urma lucru pare sa fi avut efectul opus. Conform raportului Global Internet Phenomena al Sandvine, pirateria pare sa fie din nou in crestere. Care este motivul?

CITESTE SI:  Ce suma uriasa va investi Ford intr-o fabrica de masini electrice

Pare ca nivelul pirateriei este in crestere din cauza faptului ca exista prea multe servicii de streaming si exclusivitati, ceea ce inseamna ca nu ar fi realist pentru utilizatori sa se aboneze la mai multe platforme doar pentru a accesa cateva seriale.

Din acest motiv, acesti utilizatori recurg la piraterie pentru a accesa continut exclusiv. Cam Cullen de la Sandvine spune, “Mai multe surse ca niciodata produc continut exclusiv disponibil la un singur serviciu de streaming. De exemplu, serialul Urzeala Tronurilor pentru HBO, Culisele Puterii pentru Netflix, Povestea Slujitoarei pentru Hulu, sau Jack Ryan pentru Amazon. Pentru a accesa toate aceste servicii, consumatorul trebuie sa scoata multi bani, asa ca se aboneaza la un serviciu sau doua si le pirateaza pe restul”.

CITESTE SI:  De ce masina Model 3 are camera in interior, conform lui Elon Musk

Intr-un fel este ironic, deoarece aceste servicii au fost concepute pentru a combate pirateria in crestere si pentru a introduce o modalitate mai accesibila ca pret pentru utilizatori de a viziona continut video in mod legal pe internet.

CITESTE SI:  VIDEO: Tesla Model X lasa un Lamborghini Aventador intr-un nor de fum intr-o cursa scurta

Ne putem imagina ca aceasta problema cu pirateria in crestere va fi agravata de compania Disney care, in 2019, va lansa propriul serviciu de streaming. Asta inseamna, de asemenea, ca compania americana Disney isi va retrage continutul de pe platformele de streaming existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *