fbpx
De ce Pentagonul limiteaza folosirea aplicatiilor fitness care monitorizeaza locatia

De ce Pentagonul limiteaza folosirea aplicatiilor fitness care monitorizeaza locatia

Trupele militare americane – si alte persoane din domeniul apararii aflate la baze importante sau in anumite zone de razboi cu grad ridicat de risc – nu vor avea voie sa foloseasca aplicatii fitness de monitorizare a locatiei sau alte aplicatii care dezvaluie locatia.

Pentagonul a emis un mesaj prin care ii anunta pe soldati si pe restul personalului stationat la baze militare importante si in zone de razboi cu privire la o noua restrictie asupra aplicatiilor si tracker-elor fitness cu caracteristici de monitorizare.

CITESTE SI:  Smartphone-ul LG V30 va fi optimizat pentru urmarirea clipurilor video

Acestora nu li se mai permite sa foloseasca caracteristicile de monitorizare ale acestor dispozitive fitness, deoarece datele ar putea dezvalui unde sunt situate trupele.

Aceasta restrictie din partea Pentagonului vine dupa ce mai devreme in acest an s-a dezvaluit ca aplicatia de fitness Strava dezvaluie locatia bazelor americane prin harti “fierbinti” care au fost publice.

Datele folosite pentru hartile fierbinti au fost extrase din rutele de antrenament pe care soldatii le impartaseau. Drept urmare, Strava a limitat accesul la hartile fierbinti.

CITESTE SI:  De ce Facebook zice ca s-ar putea sa nu lanseze moneda virtuala Libra

Pentagonul nu a interzis complet dispozitivele si aplicatiile de fitness care monitorizeaza locatia, dar limiteaza locurile in care pot fi utilizate functiile de monitorizare a locatiei.

Pentagonul va permite trupelor si personalului sa foloseasca aceste caracteristici ale aplicatiilor fitness numai in anumite zone. “Aceste capacitati de monitorizare a locatiei pot expune informatii personale, locatii, rutina si numerele personalului Pentagonului. Astfel, pot fi generate consecinte de securitate si un risc crescut pentru misiuni”, se spune in mesaj.

CITESTE SI:  Personalului Casei Albe i-ar putea fi interzisa folosirea telefoanelor personale la munca

Ofiterii de rang inalt din zonele mai putin importante au fost lasati sa decida daca personalul aflat in subordine poate folosi functiile de monitorizare ale aplicatiilor fitness in acele zone. Decizia se va baza pe nivelul de amenintare asupra zonelor respective.