fbpx

De ce pasagerii din Statele Unite nu vor mai trebui sa-si scoata dispozitivele electronice din bagaj la aeroporturi

De ce pasagerii din Statele Unite nu vor mai trebui sa-si scoata dispozitivele electronice din bagaj la aeroporturi

Pentru pasagerii care asteapta la rand la aeroporturile din Statele Unite exista mereu aceeasi placa: “Scoateti dispozitivele electronice din bagaj”. Dar s-a gasit o modalitate pentru ca pasagerii din Statele Unite sa nu fie nevoiti sa mai scoata dispozitivele electronice.

Trecerea prin securitatea de la aeroport poate fi iritanta. Incerci sa te asiguri ca te conformezi instructiunilor agentilor de securitate, sa nu vorbesti prea mult, si sa nu-i agasezi pe pasagerii din spatele tau.

CITESTE SI:  Atat de bine s-a vandut iPhone 11 al Apple

Daca detesti manevrarea lucrurilor tale din bagaj care trebuie sa fie scoase si plasate in cutii separate, vei aprecia noua tehnologie care a fost implementata de TSA (Administratia de Securitate a Transporturilor) din Statele Unite pentru pasagerii din aeroporturi.

Aceasta iti permite sa-ti pastrezi lucruri precum dispozitivele electronice in interiorul bagajului. TSA din Statele Unite a semnat un contract acum scurt timp pentru sute de noi scanere avansate de bagaje pentru pasagerii din aeroporturi.

CITESTE SI:  Tehnologia carei companii o vor folosi masinile electrice Honda

Atat de mare este increderea in capacitatile acestor scanere incat pasagerii nu vor trebui sa-si scoata dispozitivele electronice din bagaje.

Administratorul TSA, David Pekoske, spune ca aceasta noua tehnologie a fost testata la peste 10 aeroporturi inca din 2017 si ca le permite pasagerilor sa-si lase dispozitivele electronice in interiorul bagajelor.

Aceste scanere computerizate vor fi lansate in mai multe aeroporturi din Statele Unite in curand. Aproximativ 300 de astfel de scanere au fost cumparate la un cost de 97 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  De ce Donald Trump permite din nou Huawei sa cumpere componente de la companiile din SUA

Scanerele functioneaza prin crearea unei imagini 3D a continutului bagajului si vor fi capabile sa detecteze automat lucrurile care trebuie sa fie scoase.

David Pekoske a spus ca lista aeroporturilor din Statele Unite unde vor fi implementate aceste scanere inca nu a fost definitivata. Agentia se asteapta sa inlocuiasca peste 2000 de scanere existente obisnuite cu raze X cu noile scanere avansate in urmatorii 8 ani.