fbpx

De ce parlamentarii SUA critica DNS-ul criptat al Google Chrome

De ce parlamentarii SUA critica DNS-ul criptat al Google Chrome

Compania Google din Statele Unite doreste sa implementeze DNS criptat in browserul sau web Chrome, iar unii parlamentari din SUA nu sunt de acord cu acest lucru. Google spune ca nu va forta utilizatorii de internet sa treaca la DNS criptat.

Dupa cum poate unii stiu, in urma cu cativa ani, compania Google din SUA si-a anuntat planurile de a implementa caracteristica “DNS over TLS” in Chrome.

In caz ca auzi despre asta pentru prima data, DNS-ul criptat va duce la protejarea utilizatorilor in timp ce navigheaza pe web, atata timp cat folosesc browserul Chrome.

CITESTE SI:  Ce smartphone Samsung ar putea suporta tehnologie blockchain

Pare un lucru bun, dar parlamentarii din SUA nu sunt foarte incantati de idee. Conform unei stiri de Wall Street Journal, se spune ca Comitetul Judiciar al Camerei investigheaza planurile companiei Google pentru aceasta caracteristica si ca Departamentul de Justitie a primit reclamatii din partea parlamentarilor cu privire la punerea in aplicare a acelei caracteristici in Chrome.

CITESTE SI:  Cum e browserul de gaming al Opera

Se pare ca, din cauza faptului ca compania Google din SUA implementeaza in Chrome DNS criptat, parlamentarii SUA sunt ingrijorati ca acest lucru ar oferi companiei Google un avantaj nedrept fata de altii, deoarece le-ar putea refuza accesul la datele utilizatorilor.

Din acest motiv, furnizorii de internet din SUA nu vor mai putea afla la fel de multe despre modul in care clientii lor folosesc internetul cu Chrome. Acestea fiind spuse, aceasta companie nu este singura companie care a incercat sa implementeze DNS criptat.

CITESTE SI:  Potrivit Samsung, Tizen va fi nucleul Internetului Lucrurilor

Si Mozilla are aceleasi planuri pentru browserul sau Firefox. Potrivit lui Marshall Erwin de la Mozilla, el crede ca reclamatiile si nemultumirile parlamentarilor fata de DNS-ul criptat al companiei Google din SUA pentru Chrome au aparut in principal pentru ca se doreste ca furnizorii de internet sa continue sa colecteze date despre clientii lor.