fbpx

De ce parintii chinezi testeaza ADN-ul bebelusilor lor

De ce parintii chinezi testeaza ADN-ul bebelusilor lor

La cateva luni de la nasterea fiicei sale in 2017, parintele chinez Chris Jung i-a testat ADN-ul la compania sa de genetica din Hong Kong. I-a testat ADN-ul nu pentru a arata predispozitia la anumite boli, ci pentru a afla altceva despre viitorul bebelusului.

Cum pot afla parintii daca bebelusul lor s-ar putea dovedi un om minune in viitor? Este greu de spus, pentru ca, din ceea se stie, unii dintre noi avem talente care nu au fost niciodata fructificate si slefuite.

CITESTE SI:  Difuzorul smart Amazon Echo are parte de concurenta din partea lui Tmall Genie al Alibaba

Dar se pare ca parintii chinezi incep sa testeze ADN-ul bebelusilor lor in speranta ca vor descoperi potentiale talente care le-ar transforma bebelusii in minuni peste cativa ani.

O stire de Bloomberg relateaza povestea lui Chris Jung care a decis sa testeze ADN-ul fiicei sale la compania lui, Gene Discovery. Parintele chinez Jung sustine ca a sperat initial ca aceasta va avea mai multe cariere traditionale, cum ar fi medic sau avocat.

CITESTE SI:  Cati utilizatori ai aplicatiei Spotify evita reclamele in mod necinstit

Insa, in urma testarii ADN-ului, parintele chinez a descoperit ca fiica sa ar putea excela la muzica, matematica si sport. Din acest motiv, si-a schimbat parerea si modul in care planuieste sa-si creasca bebelusul.

Potrivit parintelui chinez Jung: “Initial, am preferat sa devina medic sau avocat. Dar, dupa ce am analizat rezultatele ADN, am descoperit ca memoria sa nu e foarte buna. Mi-am schimbat asteptarile deoarece, daca as stimula-o sa devina medic sau avocat, aceasta trebuie sa studieze mult si sa-si aminteasca multe”.

CITESTE SI:  Ce pret are primul card SD de 1TB din lume de la Lexar

Acestea fiind spuse, s-a subliniat ca, avand o anumita gena, acest lucru nu garanteaza neaparat viitorul. Dar e de inteles ca parintii chinezi vor sa-si pregateasca bebelusii pentru carierele cele mai bune, chiar daca asta inseamna sa plateasca sute sau mii de dolari pentru teste ADN pentru a afla ce aplecari ar putea avea bebelusii in viitor.