fbpx

De ce panourile solare Tesla ar putea fi mult mai ieftine

De ce panourile solare Tesla ar putea fi mult mai ieftine

Compania Tesla din Statele Unite doreste, se pare, sa reduca preturile panourilor solare pe care le vinde. Mai exact cu 38%, ceea ce e foarte mult.

Tesla a planuit sa anunte vanzarea panourilor solare si a echipamentelor aferente la preturi cu pana la 38% mai mici, conform New York Times. Motivul reducerii de preturi reprezinta declinul vanzarilor.

Se pare ca compania Tesla din Statele Unite doreste sa efectueze un pas important pentru a preveni declinul businessului sau de panouri solare. Conform unei noi stiri, compania se gandeste sa le vanda la un pret cu 38% mai mic decat media nationala din Statele Unite.

CITESTE SI:  Valoarea pe piata a Apple trece de 900 de miliarde de dolari, se apropie de 1000 de miliarde

Compania urmareste un pret intre 1,75-1,99 dolari pe watt, comparativ cu media nationala de 2,85 dolari. Conform New York Times, liderul departamentului pentru panouri solare al Tesla, Sanjay Shah, doreste ca acest lucru sa fie posibil.

El spune ca Tesla va realiza aceasta reducere de pret prin standardizarea mai multor echipamente de-ale sale. Asta inseamna ca clientii vor putea cumpara panouri numai in trepte de 4kW sau 12 panouri.

CITESTE SI:  De ce Apple angajeaza politisti in California

De asemenea, clientilor li se poate solicita sa monteze ei insisi anumite parti ale instalatiei, in loc sa solicite o vizita de la compania americana Tesla. Compania americana spera sa revitalizeze vanzarile pentru divizia sa cu aceasta reducere de preturi, deoarece a inregistrat un declin semnificativ al vanzarilor recent.

CITESTE SI:  Iata de ce se credea ca sistemele GPS o vor lua razna

Tesla a distribuit panouri solare de 47 de megawati in primul trimestru al acestui an, comparativ cu 73 de megawati in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania din Statele Unite a coborat acum pe locul trei in ceea ce priveste echipamentele solare din Statele Unite. Sanjay Shah de la compania americana mai spune ca vanzarea acoperisurilor solare ar putea incepe in a doua jumatate a acestui an.