fbpx

De ce oamenii isi schimba din ce in ce mai greu smartphone-urile

De ce oamenii isi schimba din ce in ce mai greu smartphone-urile

Clientii operatorilor de telefonie mobila isi schimba din ce in ce mai tarziu smartphone-urile vechi. Acesta este mesajul venit de la operatorul Verizon din Statele Unite care spune ca ritmul schimbarii telefoanelor a ajuns la un minim  de record in ultimul trimestru. Oamenii se agata din ce in ce mai mult timp de telefoanele vechi.

Smartphone-urile de varf au devenit din ce in ce mai scumpe in ultimii ani. Unele pot costa cu usurinta aproape de 1000 de dolari. Iar daca ai pus ochii pe smartphone-urile pliabile, fii pregatit sa dai peste 2000 de dolari pentru un telefon care va fi depasit peste cativa ani.

CITESTE SI:  De ce ascunderea numarului de like-uri pe Facebook e benefica pentru utilizatori

Nu e de mirare ca oamenii asteapta mai mult timp decat oricand inainte pentru a-si schimba telefoanele. Operatorul Verizon din Statele Unite spune ca ritmul schimbarii telefoanelor pentru clientii din reteaua sa a scazut la un nivel record in trimestrul anterior.

CITESTE SI:  A fost aprobat primul medicament din lume pentru prevenirea migrenelor

Deoarece telefoanele primesc upgrade-uri minore in fiecare an, oamenii nu simt nevoia sa-si schimbe smartphone-ul dupa primul an.

De asemenea, oamenii ar putea astepta sa vada cat timp dureaza lansarea retelelor 5G inainte de a cumpara un smartphone care suporta aceasta tehnologie.

Directorul financiar al Verizon, Matt Ellis, estimeaza ca ritmul de schimbare a telefoanelor va continua sa scada in restul acestui an. Aceasta tendinta a inceput acum cativa ani in urma cand au fost intrerupte reducerile smartphone-urilor care erau oferite in schimbul unui abonament pe doi ani.

CITESTE SI:  De ce Facebook va trebui sa plateasca 5 miliarde de dolari

Pe masura ce dispozitivele au devenit mai scumpe, mai putini oameni au fost dispusi sa le inlocuiasca devreme. Acestea fiind spuse, companii precum Apple, Samsung si Huawei continua sa lanseze in fiecare an modele noi de smartphone-uri, deoarece refuza sa cedeze teren rivalilor. Intrebarea este daca exista suficienti clienti pentru a merita acest efort.