De ce oameni angajati de Google te asculta prin dispozitive cu Google Assistant

De ce oameni angajati de Google te asculta prin dispozitive cu Google Assistant

Nu numai ca dispozitivul Google Home cu Assistant te asculta, pentru ca o noua stire indica faptul ca exista si altii care te asculta prin acel dispozitiv.

Chiar daca nu pui dispozitivului Assistant nicio intrebare, acesta tot trimite unor oameni inregistrari cu ceea ce spui, iar acesti oameni te asculta. Acei oameni sunt colaboratori ai companiei si culeg date. Cel putin asta indica o sursa.

Desi compania sustine ca nu-i asculta pe utilizatori prin dispozitivele care vin cu asistentul virtual Google Assistant, se pare ca compania pastreaza inregistrari ale conversatiilor tale cu Google Assistant.

CITESTE SI:  Ce producator va lansa smartphone-uri cu camera sub ecran

De asemenea, se pare ca exista oameni colaboratori angajati de companie care le asculta. Asta conform unei surse care a contactat postul de televiziune belgian VRT News pentru a spune ce se intampla, adica faptul ca colaboratorii primeau inregistrari de conversatii de la Google Assistant.

CITESTE SI:  Va aparea un nou televizor Samsung The Wall cu pret mai mic decat credem

Ceea ce este si mai ingrijorator este faptul ca unele inregistrari au fost capturate chiar si fara ca utilizatorii sa declanseze dispozitivul Assistant cu sintagma “Hey Google”.

Conform companiei, colaboratorii asculta acele inregistrari audio pentru a imbunatati tehnologia de recunoastere vocala si doar 0,2% dintre toate inregistrarile sunt transcrise.

De asemenea, adauga faptul ca compania a incercat se pare sa anonimizeze cat de mult posibil acele inregistrari. Dar, conform VRT si acelei surse, aceste inregistrari permit identificarea oamenilor, cum ar fi zona in care locuiesc.

CITESTE SI:  Ce aplicatii va inchide Facebook si de ce

Nu e clar daca Google intentioneaza sa inceteze aceste practici acum ca s-a dezvaluit acest lucru, dar acest lucru pare putin probabil. Aceasta stire pare sa fie similara cu o stire anterioara care a dezvaluit ca Amazon pastreaza transcrierile conversatiilor oamenilor cu dispozitivele Alexa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *