fbpx

De ce o persoana care a cheltuit 3000 de dolari intr-o aplicatie intenteaza companiei Apple un proces

De ce o persoana care a cheltuit 3000 de dolari intr-o aplicatie intenteaza companiei Apple un proces

O persoana pe nume Karen Workman a intentat un proces companiei Apple din Statele Unite. Practic, aceasta persoana a descarcat o aplicatie, a cheltuit 3000 de dolari in achizitii in-app, iar acum intententeza un proces companiei Apple din Statele Unite pentru ca acea suma de 3000 de dolari pe care a cheltuit-o sa-i fie returnata.

Apple nu permite aplicatii de jocuri de noroc pe App Store. Cu toate acestea, se pare ca, desi aplicatiile mai explicite de jocuri de noroc (gambling) nu sunt permise, unele aplicatii care contin unele elemente de gambling sunt permise, ceea ce este o problema.

CITESTE SI:  Albumul secret al Wu-Tang Clan de doua milioane de dolari este vandut pe eBay

Motiv pentru care Karen Workman intenteaza companiei Apple un proces. Aceasta persoana sustine ca, in 2017, a descarcat o aplicatie care se numeste Jackpot Mania si a folosit achizitiile in-app pentru a cumpara “monede” (moneda jocului), ceea ce i-a permis persoanei sa joace in continuare si sa aiba sansa de a castiga monede gratuite pentru a se putea bucura de joc o perioada mai lunga de timp. Acest lucru a dus la cheltuieli de peste 3000 de dolari in 6 luni.

CITESTE SI:  Ce pret are acest TV Samsung conceput pentru aer liber

Intre timp, persoana a intentat un proces impotriva Apple, sustinand ca compania promoveaza, permite si are de castigat de pe urma acestor softuri ilegale de jocuri de noroc de pe App Store.

Reclamatia reclamantei in proces e in felul urmator: “Apple nu este un participant nesemnificativ sau incidental la aceste jocuri de noroc ilegale. Este principalul promotor si facilitator al activitatii ilegale. Apple pastreaza controlul dictatorial asupra aplicatiilor care pot fi descarcate din App Store si asupra modalitatii de plata pentru a cumpara lucruri in aplicatii”.

CITESTE SI:  La ce sunt utile reclamele jucabile ale Facebook

Se doreste ca acest proces judecatoresc al acelei persoane sa devina unul multiplu (cu mai multi reclamanti) si sa se restitutie toti banii platiti pentru jocurile de noroc ilegale descrise, pe langa cheltuielile cu avocatii, si sa se ofere o suma de bani persoanei reclamente pentru faptul ca a initiat procesul multiplu.