fbpx

De ce o multime de aplicatii iOS nu au mai functionat

De ce o multime de aplicatii iOS nu au mai functionat

Multe aplicatii iOS populare, cum ar fi Spotify si TikTok, nu au mai functionat miercuri, iar de vina pentru asta pare sa fie o singura companie. Din fericire, problema a fost in cele din urma rezolvata.

O multime de aplicatii iOS s-au confruntat cu o problema miercuri, conform unor informatii de pe Twitter. Problema a inceput miercuri, iar Spotify, TikTok, Pinterest, Tinder si alte aplicatii iOS au fost afectate, conform DownDetector.

CITESTE SI:  Sfarsitul carei ere il va marca Android 10 si de ce

Unii au experimentat dificultati si cu aplicatia iOS GrubHub, dar acum totul a revenit la normal, softurile incepand sa functioneze din nou. Aceasta problema a fost cauzata de o problema a SDK-ului (Software Development Kit) Facebook, instrument care e folosit pentru a propulsa functiile de logare pentru aceste softuri.

Multi dezvoltatori au raportat pe GitHub o problema cu SDK-ul. Nu a fost nevoie sa fii logat la aplicatiile iOS prin Facebook pentru a fi afectat de aceasta problema de functionare, pentru ca unii nici nu au reusit sa deschida o noua instalare a Spotify de pe App Store, de exemplu.

CITESTE SI:  Momentul pana la care WhatsApp extinde suportul pentru dispozitivele BlackBerry si Nokia

“Mai devreme, o noua versiune a Facebook a inclus o schimbare care a declansat crash-ul pentru unele aplicatii care folosesc SDK-ul iOS al Facebook”, a declarat un purtator de cuvant al Facebook intr-o declaratie pentru The Verge. “Am identificat problema din timp si am rezolvat-o”.

CITESTE SI:  Cofondatorul Microsoft prezinta cel mai mare avion din lume

O sursa a declarat pentru The Verge ca Facebook a dezactivat un update al configuratiei serverului. ceea ce a declansat crash-ul SDK-ului sau pentru aplicatiile iOS.

In firul GitHub, un utilizator – care pare a fi inginer al companiei Facebook – a precizat ca compania a inversat schimbarea de pe server care declansat problema cu functionarea si ca noua schimbare va avea nevoie de ceva timp pentru a se propaga.