fbpx

De ce o femeie posesoare de iPhone a fost acuzata

De ce o femeie posesoare de iPhone a fost acuzata

Un iPhone confiscat de politie ca parte a unei anchete privind un atentat armat care a avut loc anul trecut a fost alterat (mai precis dovezile din acesta), au declarat autoritatile in luna noiembrie a anului trecut. Politia crede ca o femeie pe nume Juelle Grant are legatura cu asta si au acuzat-o pentru acest lucru.

Daca ati pierdut vreodata un dispozitiv iOS sau vi s-a furat, atunci s-ar putea sa fiti familiarizati cu functia Find My iPhone care va permite sa va blocati de la distanta dispozitivul, sa-l localizati sau sa stergeti continutul din acesta.

CITESTE SI:  Ce pret are Meizu Zero - smartphone fara butoane si porturi

Acest lucru este util daca nu doriti ca alti oameni sa afle continutul dispozitivului si daca doriti sa blocati dispozitivul pentru ca altii sa nu poata sa-l revanda.

Cu toate acestea, se pare ca functia de stergere de la distanta a iPhone-ului ar putea fi folosita in infractiuni. Asta au descoperit autoritatile din Statele Unite.

CITESTE SI:  Sobro vine cu o noptiera inteligenta pentru pat - Smart Side Table

O femeie pe nume Juelle Grant a fost acuzata ca a sters de la distanta un iPhone X care a fost confiscat ca dovada. Asta conform unei stiri de Daily Gazette care spune ca femeia acuzata este soferita unui suspect implicat intr-un atentat armat executat din masina.

Drept urmare a stergerii lui iPhone X si a distrugerii potentialelor dovezi, femeia a primit doua capete de acuzare, unul pentru stergerea dovezilor si celelalt pentru impiedicarea urmaririi penale.

CITESTE SI:  Cum poti refolosi cutiile din carton goale de la Amazon

Conform documentelor instantei, “Parata stia despre intentiile departamentului de politie la incheierea interogarii”. Daily Gazette indica ca stergerea ar fi fost evitata usor daca iPhone-ul femeii ar fi fost plasat in interiorul unei cutii Faraday care ar fi blocat semnalele wireless.

Acest lucru ar fi impiedicat-o pe femeia acuzata (si pe oricine altcineva) sa acceseze de la distanta iPhone-ul si sa-i stearga continutul.