De ce o echipa DotA 2 a fost descalificata si nu mai poate castiga premiul de 15 milioane de dolari

De ce o echipa DotA 2 a fost descalificata si nu mai poate castiga premiul de 15 milioane de dolari

Organizatorii campionatului DotA 2 The International 2018 au descalificat o echipa din America de Sud si i-a spulberat visul de a castiga 15 milioane de dolari, cand s-a descoperit ca unul dintre jucatorii sai a folosit un mouse cu butoane programabile.

Pe tot parcursul anului exista numeroase campionate DotA 2, multe dintre ele oferind castigatorilor bani. Cu toate acestea, campionatul principal pe care multe echipe profesioniste il asteapta cu nerabdare este campionatul anual “The International” al carui premiu este de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Care-i cea mai folosita versiune Android pe smartphone-uri acum in 2019

Din pacate pentru o echipa, Thunder Predator din Peru, se pare ca sperantele lor de a castiga premiul de 15 milioane de dolari din acest an au fost distruse. Potrivit unei stiri de Motherboard, Valve a descalificat echipa DotA 2 dupa ce s-a descoperit ca unul dintre jucatorii echipei DotA 2 a folosit un mouse ilegal de gaming in timpul unui meci de calificare.

Ceea ce s-a intamplat a fost ca cei care au urmarit meciul DotA 2 au descoperit ca unul dintre jucatori, Atun, parea sa-si miste personajul si clonele cu o viteza imposibila, ceea ce i-a determinat sa-l acuze pe Atun ca a folosit trisari sub forma macrocomenzilor.

CITESTE SI:  8 motive pentru care Siri e mai tare ca Google

Echipa Thunder Predator descalificata pentru jocul DotA 2 a negat aceste acuzatii si a sustinut ca acele actiuni au fost efectuate folosind un mouse Razer Synapse. Cu toate acestea, potrivit FACEIT, organizatia care ajuta la derularea acestor meciuri DotA 2, utilizarea unui mouse programabil este echivalenta cu folosirea de scripturi software.

CITESTE SI:  Datele faciale din iPhone X pot fi transmise dezvoltatorilor de aplicatii

In mod nesurprinzator, Thunder Predator nu este de acord cu aceasta hotarare de descalificare si a raspuns spunand, “Reclamam aceasta acuzatie, declarand ca, in niciun moment, jucatorul nostru “Atun” nu a folosit niciun tip de hack sau program care i-a usurat modul sau de joc inainte de meci, ieri, cu echipa SG”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *