fbpx

De ce o companie va converti toate hidroavioanele sale in unele electrice

De ce o companie va converti toate hidroavioanele sale in unele electrice

NASA, Boeing si Uber au anuntat fiecare planuri pentru avioane electrice si hibride de pasageri, dar o companie aeriana mai mica s-ar putea ca le-a depasit pe companiile enumerate mai sus. Acum scurt timp, Harbour Airlines a anuntat ca va converti toate hidroavioanele sale in unele electrice.

Exista destul de multe companii care lucreaza la avioane electrice si hibride de pasageri. Printre acestea se numara si Boeing, NASA si Uber.

Cu toate acestea, exista si o alta companie care realizeaza un pas important in aceasta directie – si se intampla sa fie Harbour Airlines.

CITESTE SI:  Ce aplicatie importanta a primit suport pentru bretonul lui iPhone X

Aceasta este cea mai mare companie aeriana cu hidroavioane din America de Nord. Harbour Airlines a anuntat ca isi transforma toate hidroavioanele in unele electrice.

Va reusi acest lucru prin inlocuirea motoarelor normale ale hidroavioanelor cu unele electrice de la magniX care sunt capabile sa produca 750CP. Harbour Airlines va incepe aceasta procedura de conversie mai intai cu hidroavionul DHC-2 cu 6 locuri de pasageri – denumit “de Havilland Beaver”.

CITESTE SI:  United Airlines te roaga sa-i hack-uiesti

Hidroavionul convertit al Harbour Airlines va fi testat mai tarziu in acest an, iar daca totul decurge in regula compania va continua sa converteasca intreaga flota.

Compania aeriana va putea sa-si desfasoare activitatea pe motoare electrice, dat fiind faptul ca in mare parte opereaza pe distante scurte intre orase.

Exista de obicei o distanta de sub 1600 de kilometri intre orase precum Seattle si Vancouver, Canada. Harbour Air opereaza anual peste 30.000 de zboruri comerciale, transportand peste 500.000 de pasageri.

CITESTE SI:  In ce orase va fi infiintat cel de-al doilea sediu al Amazon

Industria de aviatie contribuie cu 12% la totatul emisiilor de carbon din Statele Unite si cu 4,9% in intreaga lume. Astfel de schimbari vor contribui mult la reducerea emisiilor de carbon. Aceasta este si ideea transformarii hidroavioanelor Harbour Airlines in unele electrice. Nu e o idee deloc rea, daca stai si te gandesti.