fbpx

De ce nu mai are voie la zboruri fondatorul producatorului de smartphone-uri Smartisan

De ce nu mai are voie la zboruri fondatorul producatorului de smartphone-uri Smartisan

Fondatorul producatorului de smartphone-uri Smartisan Technology din China a primit interdictie pentru zboruri. Smartisan este un jucator de nisa in domeniul smartphone-urilor din China si este cel mai cunoscut pentru fondatorul sau – Luo Yonghao – care a aparut in ultimii ani in presa cu declaratii indraznete, inclusiv cu o afirmatie prin care spunea ca intentioneaza sa cumpere Apple.

De asemenea, acestui fondator al producatorului de telefoane, pe langa faptul ca nu mai are voie la zboruri, ii este interzis sa cheltuiasca in hoteluri de inalta calitate, cluburi de noapte sau cluburi de golf, sa cumpere proprietati si sa-si trimita odraslele la scoli private scumpe, in baza unui ordin emis de o instanta din China.

CITESTE SI:  De ce TikTok ofera 200 de milioane de dolari influencerilor sai principali

Ordinul a fost emis dupa ce instanta a constatat ca producatorul de smartphone-uri Smartisan al acelui fondator nu a respectat hotararile judecatoresti anterioare dintr-o disputa contractuala cu o firma locala de electronice, se arata in document.

Vanzarile de smartphone-uri ale producatorului din China raman in urma unor companii chineze precum Huawei, Xiaomi si Oppo. Compania chineza ByteDance a declarat mai devreme in acest an ca dezvolta un telefon cu Smartisan dupa ce ByteDance a cumparat un set de brevete de la aceasta.

CITESTE SI:  Apple ar fi pus deoparte un miliard de dolari pentru a intra in Hollywood

Producatorul Smartisan a lansat acum ceva vreme un telefon nou. Intr-un clip video postat pe contul sau oficial de Weibo, un director de operatiuni al Smartisan a declarat ca cea mai mare parte a echipei Smartisan s-a mutat la ByteDance, in urma acordului pentru a lucra la smartphone-uri si la hardware educational.

CITESTE SI:  De-asta ar trebui sa cumperi un nou HomePod mini daca aceasta boxa inteligenta se strica

Dar directorul de operatiuni a parasit echipa din motive personale. Pe de alta parte, fondatorul producatorului de smartphone-uri a postat pe Weibo un mesaj in care se scuza fata de creditorii si investitorii sai, fondatorul angajandu-se sa plateasca toate datoriile in viitor.

Producatorul de smartphone-uri Smartisan datora 600 de milioane de yuani, dar a reusit sa restituie 300 de milioane de yuani in ultimele 10 luni, a declarat fondatorul care nu mai are voie la zboruri.