fbpx

De ce noul update Google Maps deranjeaza autoritatile

De ce noul update Google Maps deranjeaza autoritatile

Multi sunt probabil familiarizati cu Google Maps. Dar, in cazul in care nu stiai, Google detine si Waze – o alta aplicatie de navigare care e mai mult sau mai putin la fel ca Google Maps.

Cu toate acestea, una dintre principalele diferente intre ambele aplicatii este aceea ca Waze vine cu informatii provenite de la publicul larg, utilizatorii putand raporta accidente, ambuteiaje si chiar puncte de control ale autoritatilor.

De-a lungul anilor, am inceput sa vedem cum compania a introdus functii similare in Google Maps. In ultimul update al aplicatiei, compania implementeaza mai multe caracteristici de raportare a incidentelor in Google Maps.

CITESTE SI:  Facebook lanseaza Messenger Lite pentru pietele cu internet lent

Una dintre caracteristicile update-ului aplicatiei Google Maps care pare sa fi deranjat autoritatile este aceea care le permite utilizatorilor sa raporteze locatia autoritatilor pe teren. Aceasta se prezinta sub forma raportarii capcanelor de viteza.

Intr-o scrisoare scrisa de Asociatia Nationala a Serifilor din Statele Unite, se spune: “NSA sustine aplicatia, dar se opune in mod vehement functiei de localizare a autoritatilor in aplicatie. Nu exista niciun motiv moral, etic sau legal sa poata fi localizate autoritatile in aplicatie. Ingrijorarile noastre sunt pentru siguranta ofiterilor si a comunitatii. Utilizatorii pot folosi aceasta caracteristica pentru a evita autoritatile sau pentru a gasi autoritatile pentru a comite acte de violenta asupra lor. Suntem ingrijorati ca teroristii, gruparile de criminalitate organizata si bandele vor considera ca acest instrument este unul valoros pentru a-si continua activitatile ilegale”.

CITESTE SI:  Ce bug-uri grave Windows 10 confirma Microsoft
CITESTE SI:  Face ID nu functioneaza pentru unele smartphone-uri iPhone X dupa update-ul la iOS 11.2

Compania a raspuns la aceasta caracteristica oarecum controversata intr-o declaratie pentru Business Insider. Un purtator de cuvant al companiei a sustinut caracteristica update-ului Google Maps spunand ca “informarea soferilor cu privire la capcanele de viteza viitoare le permite sa fie mai atenti si sa ia decizii mai sigure atunci cand circula pe drumuri”.