fbpx

De ce noul tip de ecran al TCL e revolutionar

De ce noul tip de ecran al TCL e revolutionar

Compania TCL din China a anuntat ca dezvolta un nou tip de ecran, la fel de neobisnuit ca cele e-ink. Cu toate acestea, compania din China a dezvaluit ca aceasta noua tehnologie nu va fi folosita de smartphone-uri, ci de alte dispozitive. Noua tehnologie NXTPAPER la care lucreaza compania chineza nu va solicita ochii la fel ca alte tipuri de displayuri.

TCL si-a creat un nume cu TV-urile si smartphone-urile sale ieftine, dar compania doreste sa demonstreze ca poate inova si crea tehnologii noi. Aceasta a anuntat ceva care se numeste NXTPAPER – un nou tip de ecran menit sa nu streseze ochii ca alte displayuri.

CITESTE SI:  Ce cip ar putea avea viitorul telefon cu clapeta al Samsung

Se reuseste asta prin reducerea palpairii si luminozitatii. Compania TCL sustine ca efectul este similar cu cel oferit de ecranele e-ink, sustinand ca este o combinatie intre ecran si hartie.

De asemenea, TCL a declarat ca a obtinut certificare oculara de la laboratorul german Rin si ca detine brevete pentru asta. Totusi, sa nu va asteptati ca veti vedea NXTPAPER pe un smartphone.

CITESTE SI:  Amazon vrea sa fie un rival puternic pentru YouTube

TCL sustine ca displayul NXTPAPER este conceput pentru alte dispozitive, cum ar fi tablete si cititoare de carti electronice. Noua tehnologie de ecran va avea rezolutie Full HD si va permite redarea video pe o experienta similara hartiei. Comparativ cu tehnologia e-ink, TCL a declarat ca tehnologia NXTPAPER va oferi un contrast imbunatatit cu 25%.

Se foloseste un “ecran cu reflexie ridicata” pentru “reutilizarea luminii naturale”, iar astfel nu mai e nevoie de lumina de fundal generata de ecran. Compania a adaugat ca NXTPAPER va fi cu 36% mai subtire decat LCD-urile obisnuite.

CITESTE SI:  Surpriza. Pretul celui mai ieftin iPhone 12 5G

Deoarece nu e nevoie sa genereze propria lumina, compania TCL a declarat ca noua tehnologie NXTPAPER este cu 65% mai eficienta din punct de vedere energetic. Astfel, dispozitivele nu vor avea nevoie de acumulatori de mare capacitate si care sunt voluminosi si grei.