fbpx

De ce noile iPhone-uri se vand mai putin bine, potrivit lui Tim Cook de la Apple

De ce noile iPhone-uri se vand mai putin bine, potrivit lui Tim Cook de la Apple

Dupa ce a anuntat ca veniturile de pe urma iPhone-urilor companiei Apple s-au redus cu 15% de la an la an pana in trimestrul 1 din 2019, Tim Cook a fost intrebat care este motivul pentru care smartphone-urile sale se vand mai putin bine.

Analistul Steve Milunovich l-a intrebat pe Tim Cook in legatura cu acest lucru. CEO-ul Apple a raspuns ca pretul ar putea fi un motiv. Mai intai, Tim Cook a explicat strategia de stabilire a preturilor pentru iPhone Xs, Max si XR.

CITESTE SI:  De ce acest brevet de iPhone pliabil e foarte interesant

Exista o multime de motive pentru care iPhone-urile companiei Apple se vand mai putin bine in ziua de azi. Cu toate acestea, unul dintre acele motive este mai evident: pretul.

Avand in vedere ca noile iPhone-uri ale Apple pornesc de la un pret de 1000 de dolari, au trecut de mult zilele in care primul iPhone avea un pret de 500 de dolari.

Desigur, unii ar putea invoca inflatia ca motiv pentru pretul ridicat, dar in acelasi timp, cu atat de multi producatori de smartphone-uri care percep jumatate din pretul de 1000 de dolari, este clar ca Apple urmareste marje de profit mai mari.

CITESTE SI:  Compania Netflix primeste propriul font personalizat

Recent, CEO-ul Tim Cook al companiei a recunoscut ca pretul ridicat este motivul pentru care noile iPhone-uri nu se vand la fel de bine. Acesta a mai spus anterior si ca programul de inlocuire a bateriilor la un pret de 29 de dolari ar fi putut juca un rol.

CITESTE SI:  VIDEO: Neutrogena SkinScanner este un dispozitiv de 50 de dolari pentru iPhone

Asa a raspuns Cook analistului Steve Milunovich care a intrebat daca Apple ar fi impins prea mult limitele cu privire la pret. Tim Cook a raspuns, “Da, cred ca pretul este un factor. Si, prin urmare, lucram la situatie si avem un numar de solutii”.

CEO-ul Tim Cook a sustinut alegerile de pret ale Apple in trecut. In 2017, acesta a spus ca iPhone X nu este foarte scump. De asemenea, acesta a declarat ca acel smartphone isi merita banii.