fbpx

De ce Nissan iti va aminti sa te uiti pe bancheta din spate

De ce Nissan iti va aminti sa te uiti pe bancheta din spate

Nissan extinde disponibilitatea unei tehnologii menite sa ne usureze viata. Denumita Rear Door Alert, caracteristica devine standard pentru sedanurile Altima si Sentra si pentru crossover-ul Rogue in anul 2019.

Uneori, putem fi uituci. Exista cazuri in care parintii si-au uitat copiii pe bancheta din spate a masinii pana la ajungerea la destinatie.

Acest lucru poate fi extrem de periculos, dar Nissan vrea sa rezolve problema. Compania a anuntat o noua caracteristica denumita Nissan Rear Door Alert (RDA) care practic le reaminteste soferilor sa se uite pe bancheta din spate de fiecare data cand ies din masina.

CITESTE SI:  Toyota si Panasonic formeaza o echipa pentru dezvoltarea de baterii pentru masini electrice

Cum functioneaza asta? Practic, atunci cand masina Nissan detecteaza sa deschizi portiera din spate la inceputului unei calatorii (masina presupune atunci ca ai pus pe cineva sau ceva acolo) si daca portiera nu este deschisa la sfarsitul calatoriei, soferul va fi alertat sa se uite.

Acea alerta va veni sub forma unei notificari de la tabloul de bord si, de asemenea, printr-un sunet subtil de claxon pentru a sti ca ar trebui sa te uiti in spate.

CITESTE SI:  Ce caracteristica testeaza Twitter in premiera pentru tweeturi, conform unor surse

Este cam la fel cu atunci cand auzi un sunet care iti indica faptul ca ai lasat farurile aprinse. Dezvoltat de inginerii de la Nissan, Marleene Mendoza si Elsa Foley, ideea a aparut dupa un dezastru oarecum comic care a implicat lasagna care a fost lasata accidental pe bancheta din spate a masinii peste noapte.

Potrivit Marlenei Mendoza, “Ideea a fost inspirata de faptul ca am lasat o tigaie de lasagna pe bancheta din spate a masinii mele peste noapte. Acest lucru m-a determinat sa ma intreb: ‘Ce-ar fi fost daca as fi lasat ceva mai important acolo?'”

CITESTE SI:  De ce Uber a oferit calatorii gratuite in Statele Unite

Se asteapta ca caracteristica RDA a Nissan pentru bancheta din spate va deveni una standard pentru toate masinile Nissan cu 4 portiere pana in 2022, dar, intre timp, unele dintre modelele pentru 2019 ar trebui deja sa primeasca caracteristica.