fbpx

De ce New York va interzice pungile din plastic in 2020

De ce New York va interzice pungile din plastic in 2020

Parlamentarii statului american New York au convenit sa impuna o interdictie asupra majoritatii tipurilor de pungi din plastic de unica folosinta oferite de magazine, acest lucru ducand la o schimbare a modului de viata pentru milioane de locuitori din New York.

Liderii legislativi si guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, au anuntat ca s-a ajuns la un acord privind bugetul statului pentru 2020. O dispozitie din acest buget pune in aplicare o interdictie privind pungile din plastic de unica folosinta.

CITESTE SI:  Asa va arata noul meniu Start din Windows 10

Asta inseamna ca New York este cel de-al treilea stat american care interzice in mod oficial pungile de plastic de unica folosinta. Parlamentarii au votat acordul mai tarziu, si trebuie sa devina lege dupa consimtamantul guvernatorului.

California a fost primul stat american care a interzis pungile din plastic, iar asta s-a intamplat in 2014. De asemenea, dorea sa reduca numarul de saculete din plastic care ajung in ocean si in depozitele de deseuri.

CITESTE SI:  Pentru ce va investi Huawei 800 de milioane de dolari in Brazilia

Hawaii a adoptat masuri similare in anul urmator. Conform New York Times, aceasta interdictie va intra in vigoare in martie 2020. Pungile din plastic, cel mai frecvent intalnite in magazine, nu vor mai fi permise.

Acestea ajung adesea in oceane si pe caile navigabile, ducand la poluare. Odata ce interdictia din New York este in vigoare, magazinele nu vor mai avea voie sa ofere aceste saculete clientilor.

CITESTE SI:  Pentru ce trebuie Yahoo sa plateasca 50 de milioane de dolari

Cu toate acestea, vor exista unele exceptii de la interdictia din 2020, cum ar fi pungile pentru ziare si pentru ambalarea carnii. De asemenea, exista o prevedere pentru orasele si districtele care vor sa continue sa foloseasca aceste saculete din plastic dupa interdictie: vor trebui sa plateasca o taxa de 5 centi pe punga. Veniturile rezultate vor subventiona saculetele reutilizabile pentru clientii care au auvenituri reduse.