fbpx
De ce Netflix a fost aleasa pentru a produce filme Cronicile din Narnia

De ce Netflix a fost aleasa pentru a produce filme Cronicile din Narnia

Netflix a dezvaluit ca va crea un nou serial si noi filme bazate pe cartile Cronicile din Narnia ale lui C.S. Lewis. Compania a cumparat drepturile pentru franciza indragita.

Stirea vine de la pagina oficiala de Facebook pentru Cronicile din Narnia. Potrivit anuntului, compania va dezvolta atat un serial, cat si filme.

Fiul vitreg al lui C.S Lewis invoca progresul in tehnologia de distributie ca fiind motivul major pentru care aceasta companie a fost aleasa pentru a produce filmele Cronicile din Narnia. Acesta a spus ca Netflix este cel mai bun mediu pentru a raspandi franciza in toata lumea.

CITESTE SI:  Ce aplicatie a dezvoltat dar nu lansat Facebook

Noi adaptari pentru aceasta franciza se indreapta spre Netflix. Gigantul online a confirmat ca a obtinut de la C.S. Lewis drepturile pentru a produce filme.

De asemenea, a confirmat pe pagina oficiala de Facebook pentru Cronicile din Narnia acest lucru si a mentionat ca aceasta este prima data cand drepturile pentru toate cele 7 carti au fost achizitionate de o singura companie.

CITESTE SI:  Misterul din spatele inchiderii serviciului de recunoastere a melodiilor TrackID al Sony

“Povestile indragite Cronicile din Narnia ale lui C.S Lewis au rezonat cu generatii de cititori din intreaga lume”, spune directorul pentru continut al Netflix, Ted Sarandos. Acesta a adaugat ca “Familiilor le plac personaje precum Aslan si intreaga lume a Narniei si suntem incantati sa fim caminul lor pentru anii urmatori”.

El nu a spus ce continut va crea Netflix pe baza acestor povesti, dar se pare ca filmele si serialul sunt planificate. Netflix inca nu a confirmat cand le vom vedea.

CITESTE SI:  CEO-ul Twitter despre interzicerea lui Donald Trump

Au existat multe adaptari ale povestilor Cronicilor din Narnia de-a lungul anilor pe o varietate de medii, inclusiv TV, radio si film. Cele mai recente adaptari au fost cele trei filme lansate in 2005, 2008 si 2010. Seria va intra intr-un nou capitol, pentru ca drepturile apartin acum companiei Netflix. Va fi interesant de vazut cum le va folosi.