fbpx

De ce NASA a pierdut 700 de milioane de dolari

De ce NASA a pierdut 700 de milioane de dolari

Se spune ca agentia spatiala NASA a pierdut peste 700 de milioane de dolari, iar doua misiuni de lansare de sateliti au esuat, conform unei anchete realizate de agentia spatiala din Statele Unite. NASA a indicat si cine-i vinovatul. Este vorba despre o companie din Oregon, Statele Unite, care a comis o frauda.

Trimiterea unui satelit in spatiu nu este ieftina si se depune foarte multa munca pentru a se asigura ca totul functioneaza bine si ca satelitul rezista conditiilor vitrege ale lansarii in spatiu.

CITESTE SI:  La ce varsta a decedat Evelyn Berezin - creatoarea primului procesor de text din lume

Din pacate, se pare ca din cauza unei companii din Oregon, agentia spatiala NASA a suferit pierderi de 700 de milioane de dolari din cauza esecurilor satelitilor.

Se spune ca acea companie a falsificat rezultatele testelor metalelor care au fost oferite pentru agentia spatiala NASA. Materialele defecte au provocat pierderi de peste 700 de milioane de dolari, iar doua misiuni de lansare de sateliti au esuat.

CITESTE SI:  De ce motorul de cautare Bing al Microsoft nu mai poate fi accesat in China

Una dintre acele misiuni a implicat Taurus XL, o racheta care era menita sa trimita sateliti in spatiu pentru a contribui la studierea climatului Pamantului.

Acea racheta a esuat dupa ce nu a reusit sa se deschida complet pentru a iesi satelitul. Potrivit lui Jim Norman, directorul de servicii de lansare al agentiei spatiale NASA din Washington, nu numai ca a fost o pierdere financiara pentru NASA, dar si o pierdere stiintifica pentru lume in general.

CITESTE SI:  De ce un cofondator Facebook vrea ca compania sa fie impartita in bucati

Asta pentru ca ani de zile de munca au fost pierduti din cauza fraudei. “Cand rezultatele testelor sunt modificate si certificarile sunt oferite in mod fals, misiunile esueaza”.

Norsk Hydro ASA, compania parinte a acelei companii, a fost de acord sa solutioneze cazul platind pentru 46 de milioane de dolari pentru agentia spatiala NASA, Departamentului Apararii si altora. Pentru solutionarea acuzatiilor penale cu privire la frauda.