fbpx

De ce motorul de cautare Bing al Microsoft nu mai poate fi accesat in China

De ce motorul de cautare Bing al Microsoft nu mai poate fi accesat in China

Motorul de cautare Bing al Microsoft Corp. in prezent nu mai poate fi accesat in China, iar compania se gandeste la urmatorii sai pasi, a precizat un purtator de cuvant al companiei intr-o declaratie.

Se speculeaza un motiv pentru care motorul de cautare Bing al Microsoft a fost interzis in China, si anume razboiul comercial dintre Statele Unite si China.

Companiile occidentale care incearca sa intre pe piata chineza sunt de obicei nevoite sa se adapteze la o noua modalitate de a se ocupa de afaceri.

CITESTE SI:  Cate statii de incarcare rapida va instala Porsche in Statele Unite

Acestea trebuie sa respecte reglementarile stricte stabilite de guvernul din China care pot fi foarte diferite de cele stabilite in occident.

Acesta este unul dintre motivele pentru care multe companii tehnologice din Statele Unite nu au reusit sa patrunda cu succes pe piata chineza, cum ar fi Facebook si Google.

Dar Microsoft a avut ceva succes, iar asta pentru ca motorul sau de cautare Bing a continuat sa functioneze in China, cel putin pana recent. Microsoft a confirmat ca motorul de cautare Bing al sau nu mai poate fi accesat pe piata chineza.

CITESTE SI:  Waymo testeaza tarife pentru serviciul sau de taxi cu masini autonome

Conform stirilor, se pare ca problema se datoreaza unei coruperi DNS (Domain Name Server), aceasta fiind una dintre cele mai frecvente modalitati prin care guvernul din China interzice site-urile web in tara.

Nu este clar cum va proceda Microsoft in continuare acuma ca motorul sau de cautare Bing a fost interzis acolo, dar compania spune ca isi va analiza pasii urmatori. De asemenea, nu este clar de ce interdictia asupra motorului de cautare Bing al Microsoft a intrat brusc in vigoare, insa nu am fi surprinsi daca razboiul comercial dintre China si Statele Unite a jucat un rol pentru interzicerea motorului de cautare Bing al Microsoft pe piata chineza.

CITESTE SI:  La ce e util noul cip U1 din noile iPhone-uri ale Apple

Mai mult, aceasta nu este prima data cand produsele Microsoft s-au confruntat cu dificultati in tara. Acum cativa ani in urma, Skype a fost retras brusc din magazinele de aplicatii din China, tot fara nicio justificare si explicatie oficiala.

Facebook