fbpx
De ce Microsoft vrea ca recunoasterea faciala sa fie reglementata

De ce Microsoft vrea ca recunoasterea faciala sa fie reglementata

Microsoft solicita o reglementare guvernamentala asupra softurilor de recunoastere faciala, una dintre tehnologiile sale cheie, spunand ca inteligenta artificiala este prea importanta si poate fi prea periculoasa fiind folosita de gigantii tehnologici dupa cum doresc.

Tehnologia de recunoastere faciala are propriile sale intrebuintari si uneori poate fi utila. De exemplu, vedem caracteristici de securitate precum Face ID pe smartphone-ul iPhone X care se bazeaza pe recunoasterea faciala pentru a recunoaste utilizatorul telefonului si pentru deblocare.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone 7 se indoaie sau nu la fel de usor ca iPhone-urile precedente?

Cu toate acestea, in acelasi timp, exista multi care sunt ingrijorati in legatura cu confidentialitatea acestei tehnologii. De fapt, insasi compania Microsoft si-a exprimat anumite ingrijorari cu privire la utilizarea tehnologiei si a propus Congresului american sa o reglementeze.

Asta nu inseamna ca compania Microsoft este impotriva recunoasterii faciale, ci judecand dupa raspunsul companiei, pare ca vrea doar o reglementare care ar putea ajuta la descurajarea sau prevenirea abuzurilor.

CITESTE SI:  Ce pret mic are Honor 8X - smartphone Android premium de 6,5 inci

Potrivit companiei Microsoft, “Tehnologia de recunoastere faciala ridica unele probleme cu privire la protectiile fundamentale ale drepturilor omului, cum ar fi confidentialitatea si libertatea de exprimare. Aceste probleme sporesc responsabilitatea pentru companiile de tehnologie care creeaza aceste produse. In opinia noastra, acestea doresc o reglementare guvernamentala atenta si dezvoltarea de norme cu privire la intrebuintarile acceptabile”.

CITESTE SI:  Pretul robotului Astro pentru locuinte al Amazon

Microsoft recunoaste, de asemenea, ca ar putea parea un pic ciudat sa apeleze la guvern pentru a reglementa recunoasterea faciala, dar compania Microsoft aminteste de industria de automobile in care exista o apreciere ampla asupra modului in care reglementarea a avut ca rezultat caracteristici de siguranta create standard, cum ar fi centuri de siguranta si airbag-uri pentru multe masini.