fbpx

De ce Microsoft va forta utilizatorii Internet Explorer sa deschida anumite site-uri web in browserul Edge

De ce Microsoft va forta utilizatorii Internet Explorer sa deschida anumite site-uri web in browserul Edge

O noua stire releva faptul ca anumite site-uri web pe care utilizatorii incearca sa le deschida in Internet Explorer vor fi de fapt deschise in browserul Edge. Compania Microsoft din Statele Unite a explicat de ce a ales sa deschida anumite linkuri in Edge si nu in browserul IE mai vechi al sau.

Acum ca Microsoft Edge a cam devenit browserul implicit pe PC-urile Windows 10, compania Microsoft din Statele Unite ar dori ca utilizatorii sa-l si foloseasca. Noul navigator are imbunatatiri evidente, ceea ce inseamna ca este mai bun decat Internet Explorer.

CITESTE SI:  Ce vulnerabilitate serioasa repara un update pentru Internet Explorer

Dar unii utilizatori sunt obisnuiti sa foloseasca IE si nu sunt dispusi sa treaca la browserul Edge. Cu toate acestea, se pare ca in curand utilizatorii Internet Explorer s-ar putea sa nu aiba de ales.

Acest lucru se datoreaza faptului ca, potrivit unei stiri de ZDNet, compania Microsoft din Statele Unite va forta userii IE sa deschida anumite linkuri in noul navigator.

CITESTE SI:  Cat a investit Intel in primul sau cip AI pentru centre de calcul mari

Poate parea ciudat la prima vedere, dar in realitate masura e menita sa imbunatateasca experienta de navigare a utilizatorilor. Deoarece o multime de site-uri web sunt proiectate pentru platforma Google Chromium (folosita si de browserul Edge), unele pot avea probleme de compatibilitate atunci cand utilizatorii incearca sa foloseasca un browser diferit, cum ar fi Internet Explorer.

Deci, ideea e ca, atunci cand userii folosesc Internet Explorer pentru a vizita un site web, Microsoft verifica apoi daca acel site web se afla pe lista website-urilor cu probleme de compatibilitate.

CITESTE SI:  Ce ritm de adoptare are iOS 14

Daca nu e compatibil, site-ul web va fi deschis in Microsoft Edge. Lista gazduieste peste 1000 de site-uri web si include website-uri precum YouTube, Instagram, Twitter, Yahoo Mail si asa mai departe. Ce parere ai despre asta? Crezi ca pana la urma utilizatorii Internet Explorer vor migra la noul browser Edge al Microsoft?