fbpx

De ce Microsoft va cumpara TikTok, probabil

De ce Microsoft va cumpara TikTok, probabil

Conform unei noi stiri, compania Microsoft din Statele Unite ar putea cumpara aplicatia TikTok care apartine de compania chineza ByteDance. Exista motive pentru ideea de a cumpara Microsoft acea platforma. Respectiva idee a fost sugerata de anumiti oameni. Ramane de vazut daca Microsoft chiar va cumpara aplicatia.

Guvernul din SUA a anuntat anterior ca are in vedere interzicerea aplicatiei TikTok. Asta pentru ca compania-parinte a platformei, ByteDance, este originara din China.

CITESTE SI:  Ce preturi mari ar putea avea smartphone-ul OnePlus 7 Pro

Din cauza tensiunilor actuale dintre SUA si China, acea platforma poate fi afectata. Acum se pare ca lucrurile s-ar putea escalada, conform unei stiri de Bloomberg.

Stirea sustine ca, conform unor surse proprii, presedintele SUA, Donald Trump, ar putea obliga cumva compania ByteDance sa vanda operatiunile TikTok din SUA.

Dar cine va cumpara aplicatia ? Conform unui tweet de Charles Gasparino, el sustine ca compania Microsoft din Statele Unite se afla in discutii pentru a cumpara compania TikTok.

CITESTE SI:  Mac mini M1 cu Windows virtualizat vs Surface Pro X cu Windows nativ. Care e mai performant

Cei de la TikTok sustin ca, in ciuda faptului ca platforma e detinuta de ByteDance, platforma e o companie din SUA. Guvernul american sustine ca aceasta a devenit o platforma inselatoare si ca poate fi folosita pentru a obtine date de la utilizatorii din SUA.

Daca acestea sunt sau nu niste ingrijorari legitime, este o alta poveste. Dar ideea e ca aplicatia e captiva in focul incrucisat dintre SUA si China. Ramane de vazut daca aplicatia va fi in cele din urma vanduta catre Microsoft, asa ca tratati aceasta stire cu o doza de precautie.

CITESTE SI:  De ce CEO-ul Facebook n-ar mai vrea ca iPhone-urile sa fie folosite de directorii sai

Ce parere ai despre asta? Chiar crezi ca compania Microsoft din Statele Unite va cumpara platforma TikTok? Crezi ca ByteDance ar accepta asa ceva? Crezi ca ar fi un lucru benefic ca aplicatia TikTok sa fie cumparata de Microsoft?