De ce Microsoft te avertizeaza daca folosesti browsere terte si nu Edge

De ce Microsoft te avertizeaza daca folosesti browsere terte si nu Edge

Google Chrome exista de in jur de 10 ani si este unul dintre cele mai populare browsere de internet de pe planeta. Acest lucru pune mare presiune pe compania Microsoft care incearca sa-i convinga pe utilizatori sa-i foloseasca browserul Edge. Acum se pare ca compania Microsoft adauga un avertisment atunci cand unii incearca sa instaleze alte navigatoare web pe PC-urile lor, navigatoare terte.

Intr-o lume perfecta, cei care folosesc sistemul de operare Windows ar folosi si browserul inclus de compania Microsoft (cum ar fi Internet Explorer sau Edge).

CITESTE SI:  In ce numar urias de exemplare s-a vandut jocul Minecraft la nivel global

Cu toate acestea, nu e cazul, deoarece vedem ca exista multi care prefera alternative ale unor terti, cum ar fi Google Chrome sau Mozilla Firefox. Totusi, ar putea fi acest lucru ceva ce incearca Microsoft sa schimbe?

In mod interesant, conform unui tweet de utilizatorul Sean Hoffman, compania ii avertizeaza pe utilizatori cu privire la folosirea unor browsere terte.

Sean Hoffman sustine ca, atunci cand a lansat Firefox, acesta a fost intampinat de un mesaj de avertizare de la Windows 10, prin care el a fost informat ca Edge este cel mai sigur si mai rapid browser pentru Windows 10.

CITESTE SI:  Flash a fost dezactivat in mod implicit de pe Safari 10

Poate ca ar fi parut o reclama pentru propriul browser Edge al Microsoft, dar in partea de jos compania a spus ca este un avertisment, utilizatorii putand alege sa nu mai fie avertizati in viitor, prin ajutarea setarilor. A fost un avertisment ca Edge este cel mai bun navigator web.

Acestea fiind spuse, acest mesaj de avertizare nu impiedica utilizatorul sa utilizeze un alt browser tert pe langa Edge si nici nu-i blocheaza instalarea, dar putem spune ca multi utilizatori nu sunt deosebit de incantati.

CITESTE SI:  Apple detine un patent pentru detectarea atacurilor phishing si cele prin falsificare

De asemenea, asa cum am spus, aceasta este prima data cand vedem un astfel de mesaj pop-up pentru Edge, asa ca pare sa fie ceva nou. Microsoft inca nu a oferit niciun comentariu in privinta acestei chestiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *