fbpx

De ce Microsoft investigheaza un startup israelian

De ce Microsoft investigheaza un startup israelian

Compania Microsoft din Statele Unite l-a angajat pe fostul procuror general al SUA, Eric Holder, pentru a investiga un startup israelian care dezvolta o tehnologie de recunoastere faciala.

Gigantul Microsoft din Statele Unite vrea sa afle daca utilizarea tehnologiei de recunoastere faciala dezvoltata de un startup israelian pe care l-a finantat respecta principiile de etica, a declarat compania vineri.

Startup-ul israelian AnyVision, cu sediul in afara Tel Aviv, a fost analizat in urma stirilor publicate de ziarul de business TheMarket si de NBC News care spuneau ca tehnologia este folosita pentru a controla palestinienii care locuiesc in Cisiordania ocupata.

CITESTE SI:  Care iPhone-uri ar putea avea un breton mai mic

Acel startup israelian AnyVision a negat ca foloseste in acest scop tehnologia. Controlul reflecta o neliniste din ce in ce mai mare cu privire la folosirea recunoasterii faciale in Statele Unite si in alte parti despre care grupurile care militeaza pentru drepturile civile spun ca ar putea duce la limitarea libertatii de exprimare.

CITESTE SI:  Un iPod vechi este in prezent de vanzare pentru 20 000 de dolari pe eBay

Microsoft a anuntat principii de etica pentru tehnologia de recunoastere faciala anul trecut si a precizat ca compania pledeaza pentru asigurarea libertatilor democratice ale oamenilor si ca Microsoft nu va implementa recunoasterea faciala in scenarii despre care crede ca pun in pericol aceste libertati.

Microsoft a spus intr-o declaratie ca procurorul general va conduce o echipa de la firma de avocatura Covington & Burling intr-o ancheta asupra AnyVision. Eric Holder, cel mai inalt oficial din domeniul legal al SUA in timpul mandatului lui Barack Obama, a fost angajat de Uber in 2017 pentru a analiza acuzatiile de hartuire.

CITESTE SI:  Cum lupta femeile din Japonia cu atacatorii

M12, fondul de risc al companiei Microsoft, a participat la o runda de investitii de 74 de milioane de dolari pe care startup-ul israelian AnyVision a anuntat-o in luna iunie.

NBC a informat ca tehnologia de recunoastere faciala de la startup-ul israelian AnyVision finantat de Microsoft a fost folosita in Cisiordania si la trecerile de frontiera israeliene.