fbpx

De ce Microsoft inchide aplicatiile dedicate Cortana pentru iOS si Android

De ce Microsoft inchide aplicatiile dedicate Cortana pentru iOS si Android

Compania Microsoft din Statele Unite a anuntat ca va inchide asistentul virtual Cortana (aplicatiile dedicate) pentru platformele iOS si Android. Microsoft a enuntat si un motiv pentru care a decis acest lucru.

La fel ca alte companii tehnologice, aceasta companie din Statele Unite a dorit sa intre pe piata asistentilor virtuali si a lansat aplicatia Cortana acum cativa ani in urma.

Dar, spre deosebire de Google Assistant sau Alexa, Cortana nu s-a bucurat de acelasi succes, in ciuda faptului ca s-a lansat pe platforma mobila a Apple si pe cea a Google.

CITESTE SI:  Tinerii isi pierd interesul in Facebook si exista un declin al utilizarii retelei sociale

Acesta e motivul pentru care nu prea este o surpriza ca compania din Statele Unite a anuntat intre timp ca va inchide aplicatiile Cortana pentru iOS si Android.

Conform Microsoft: “Pe masura ce trecem la o experienta de asistent virtual in Microsoft 365, experienta bazata pe inteligenta artificiala, trebuie sa ne ajustam domeniile focale de inovatie si dezvoltare pentru a oferi clientilor nostri asistenta acolo unde au nevoie. Drept urmare, facem modificari la unele caracteristici si functionalitati centrate pe consumatorii din SUA”.

CITESTE SI:  Sheryl Sandberg spune ca Facebook s-a gandit la o versiune cu plata a retelei sociale

Asta nu inseamna ca Microsoft renunta complet la Cortana. In schimb, asistentul virtual va continua sa functioneze in iOS si Android, insa va fi integrat in aplicatiile 365 ale companiei.

Asa ca, daca chiar ai nevoie sa accesezi asistentul virtual pe iOS si Android, va trebui sa-l accesezi in cadrul acestor aplicatii. Pe 7 septembrie, compania Microsoft din Statele Unite va renunta la suportul pentru abilitatile terte pentru Cortana, in timp ce suportul acelor abilitati pentru aplicatia principala se va incheia la inceputul anului 2021. Ce parere ai despre aceasta decizie a companiei din Statele Unite? Crezi ca e indreptatita?