De ce Microsoft Edge a primit suport pentru biometrie

De ce Microsoft Edge a primit suport pentru biometrie

Microsoft a anuntat ca browserul sau Edge a trecut la o lume fara parole, permitand utilizatorilor sa se autentifice folosind mijloace mai sigure decat un numar de caractere. Cu toate acestea, numai testerii pot folosi aceasta caracteristica, in beta.

Microsoft a anuntat ca a adaugat specificatia Web Authentication in Microsoft Edge. Acest lucru va permite experiente mai sigure pentru utilizatori care elimina nevoia parolelor si adauga suport pentru metode mai sigure de control al accesului, cum ar fi biometria.

CITESTE SI:  Apple Watch i-ar fi salvat viata unui tanar

Biometria va permite utilizatorilor Microsoft Edge sa se autentifice cu fata, amprenta, cu un PIN sau cu dispozitive portabile FIDO2. Amintirea parolelor pentru nenumarate site-uri web si servicii frecventate zilnic poate fi dificila.

Parolele sunt greu de memorat si sunt nesigure, deoarece sunt vulnerabile la phishing si cracking. Sa nu mai spunem ca multi utilizatori comit greseala de a folosi aceeasi parola pentru toate conturile lor.

CITESTE SI:  Microsoft vrea sa scape de parole in Windows 10 S

Build-ul 17723 aduce suport pentru biometrie Web Authentication pentru Microsoft Edge. Compania spune ca implementarea sa ofera “cel mai complet suport pentru Web Authentication” de pana in prezent.

Cu Windows Hello, utilizatorii Edge se vor putea autentifica fara o parola pe orice dispozitiv Windows 10, prin recunoastere faciala si de amprente. Un PIN ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a va autentifica pe site-urile web.

CITESTE SI:  Cum accesezi Apple Music pe web, fara aplicatie

Cheile de securitate externe FIDO2 pot fi, de asemenea, utilizate pentru autentificarea cu un dispozitiv detasabil, pe langa biometrie si PIN.

Exista in Microsoft Edge chiar suport pentru dispozitive FIDO U2F, in cazul in care utilizatorii doresc aceasta functionalitate pentru site-urile web care inca nu au trecut la un model de autentificare fara parole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *