fbpx

De ce Microsoft creeaza o echipa pentru partea medicala

De ce Microsoft creeaza o echipa pentru partea medicala

Microsoft lucreaza de ani de zile in domeniul initiativelor din domeniul medical, insa compania isi concentreaza acum eforturile intr-o noua echipa care se numeste Microsoft Healthcare.

Acest lucru nu inseamna ca veti putea vizita prea curand un magazin Microsoft pentru scanari de virusi umani, ci este o incercare de a crea profiluri de pacient bazate pe cloud.

Sanatatea si tehnologia merg de minune impreuna, ceea ce explica de ce dispozitive precum smartwatch-urile si trackerele fitness sunt in plina expansiune – pentru ca toti vor sa stie care e conditia lor fizica.

CITESTE SI:  CEO-ul Razer explica de ce Razer Phone nu are jack de 3,5mm pentru casti

De asemenea, companii precum Apple au folosit multe resurse pentru dezvoltarea instrumentelor si functiilor medicale. Cu siguranta Microsoft nu vrea sa fie lasata in urma, asa ca a creat recent o noua echipa care se va concentra pe partea medicala.

Denumita Microsoft Healthcare, aceasta noua echipa medicala se va concentra pe parteneriate si strategii pentru asistenta medicala, dar si pentru stiintele vietii. De asemenea, compania l-a angajat pe Joshua Mandel care va fi arhitectul sef al echipei Microsoft Healthcare.

CITESTE SI:  Smartphone-ul de gaming Black Shark 2 Pro e oficial. Are specificatii formidabile si un pret foarte bun

Potrivit companiei, “In cel mai recent rol al sau, Joshua Mandel a condus munca ecosistemului IT in domeniul sanatatii la Verify (Google Life Sciences). Acesta este un membru al facultatii de cercetare de la Boston Children’s Hospital Computational Health Informatics Program, acolo unde a fost arhitect principal pentru SMART Health IT si este un om de stiinta la Facultatea de Medicina Harvard, Departamentul de Informatica Biomedicala”.

CITESTE SI:  Difuzoarele smart Google Home primesc un update care le ofera caracteristica de streaming Bluetooth. Doar unele dintre ele, momentan

De asemenea, l-au angajat pe Jim Weinstein care va fi vicepresedinte al echipei medicale Healthcare. Acesta a fost anterior CEO si presedinte al Dartmouth-Hitchcock si al sistemului Dartmouth-Hitchcock Health. Nu suntem siguri care va fi rezultatul acestei noi echipe, dar cel putin acest lucru arata cat de mult crede Microsoft in tehnologia medicala.