fbpx

De ce Marea Britanie s-ar putea sa creeze o moneda virtuala

De ce Marea Britanie s-ar putea sa creeze o moneda virtuala

Conform unei noi stiri, Marea Britanie ar putea lansa propria sa moneda virtuala, iar pentru asta a creat o echipa. Exista anumite motive si avantaje pentru acest demers din partea acestei tari.

Marea Britanie nu pierde timpul in timp ce alte tari lanseaza propriile lor monede virtuale. Astazi, Bank of England si HM Treasury au anuntat ca vor explora impreuna un nou tip de bani virtuali pentru sectorul public si privat.

CITESTE SI:  Ce atacatori cibernetici se pretind McAfee pentru a viza alegerile din SUA

A fost formata o echipa pentru a evalua riscurile si practicile pentru lansarea unei monede virtuale. Pentru a descoperi noi intrebuintari, oficialii se vor consulta cu partile interesate, inclusiv banci, furnizori de infrastructura de plati si companii tehnologice.

Deocamdata, Marea Britanie doar cerceteaza si nu s-a angajat inca sa actioneze. In ciuda faptului ca criptomoneda va complementa bancnotele in loc sa le inlocuiasca, acest demers poate avea implicatii importante pentru sistemul financiar.

CITESTE SI:  Ce functie Apple Maps ajunge in Japonia pentru prima data

In primul rand, expertii din Marea Britanie cred ca banii virtuali vor reduce timpul pentru tranzactiile interne si transfrontaliere, vor reduce costurile si chiar vor contribui la conectarea mai multor oameni la economia Marii Britanii.

Dar ar putea si reduce statutul bancilor traditionale, inclusiv al bancilor centrale care mentin stabilitatea financiara. Noua echipa creata de oficialii din acea tara va monitoriza, de asemenea, evolutia internationala a criptomonedei.

CITESTE SI:  Ce tara va inchide toate centralele electrice pe baza de carbune ale sale

Potrivit forumului Economic Mondial, aproximativ 86% din bancile centrale din lume analizeaza argumentele pro si contra banilor numerar. China se afla la conducere, iar tari precum Japonia si Elvetia si-au lansat propriile teste cu monede virtuale. Ce parere ai despre asta? Crezi ca viitorul omenirii consta in monedele virtuale si ca banii numerar vor disparea in cele din urma?