fbpx

De ce Marea Britanie ancheteaza Apple si Google

De ce Marea Britanie ancheteaza Apple si Google

O anumita autoritate de reglementare din Marea Britanie s-a decis sa ancheteze companiile Apple si Google din Statele Unite din anumite motive pe care autoritatea din Marea Britanie le-a enumarat.

Apple si Google din Statele Unite sunt niste companii tehnologice care exista in acest moment. Ambele companii sunt responsabile pentru aproximativ 100% din industria de smartphone-uri, industrie dominata de iOS si Android.

Acest lucru e valabil de ani de zile, dar se pare ca autoritatile de reglementare din Marea Britanie cred ca aceste companii sunt prea dominante, asa ca a decis sa le ancheteze.

CITESTE SI:  De ce Facebook are o tehnologie care declanseaza microfonul smartphone-ului

Potrivit Autoritatii pentru Competitie si Piete (CMA) din Marea Britanie, se ancheteaza “duopolul” companiilor Apple si Google in ceea ce priveste smartphone-urile, iOS si Android, magazinele lor de aplicatii, dar si browserele lor Safari si Chrome.

Potrivit directorului executiv al CMA din Marea Britanie: “Apple si Google controleaza modalitatile principale prin care oamenii descarca aplicatii sau navigheaza pe internet de pe smartphone-uri – fie ca se mentin ocupati la cumparaturi, jucand jocuri, ascultand muzica prin streaming sau urmarind programe la TV. Credem ca acest lucru ar putea fi problematic pentru consumatori si celelalte companii”.

CITESTE SI:  Ce suma incredibila s-a cheltuit pe aplicatii Android si iOS de Craciun in 2020

Ancheta apare intr-adevar intr-un moment interesant in care practicile pentru magazinele de aplicatii ale celor doua companii au fost examinate, mai ales magazinul companiei Apple al carei comision de 30% e subiectul unei contestatii din partea Epic Games.

CITESTE SI:  100 de milioane de oameni poarta smartwatch-uri de la aceasta companie

De fapt, parlamentarii din SUA au prezentat un nou proiect de lege antitrust. Daca proiectul va fi adoptat, Apple s-ar putea sa fie nevoita sa vanda App Store.

Acestea fiind spuse, nu e clar care vor fi rezultatele anchetei din Marea Britanie asupra Apple si Google, dar cert e ca momentul anchetei e acelasi cu momentul anchetei din Statele Unite.