fbpx

De ce Lyft retrage mii de biciclete electrice

De ce Lyft retrage mii de biciclete electrice

Lyft a avut mari sperante cu serviciul sau de partajare de biciclete electrice. Acum circa doua luni in urma, Caroline Samponaro de la Lyft a spus ca bicicletele electrice au fost o tehnologie cu adevarat transformatoare.

Asta pentru ca biciclistii pot calatori pe distante mai mari cu mai putin efort. De asemenea, aceste vehicule ar putea reduce ambuteiajele si poluarea. Dar compania Lyft a retras mii de astfel de vehicule pe electricitate din cauza defectelor legate de franare.

CITESTE SI:  Cum se numeste primul smartphone blockchain al HTC

Lyft retrage temporar mii de biciclete electrice din trei orase din Statele Unite, din cauza disfunctionalitatii de franare. Asta dupa ce au aparut zeci de cazuri in care oameni au fost raniti din cauza franei defectuoase.

Astfel, Lyft si-a suspendat flota de biciclete electrice din orasul New York. Sistemele afectate includ Citi Bike in New York City, Ford GoBike in San Francisco si Capital Bikeshare in Washington D.C.

CITESTE SI:  Smartphone-ul care va putea captura video 8K, spun surse

Lyft detine Motivate, operatorul de partajare de biciclete. Motivate spune ca aceasta decizie a fost luata din foarte multa prudenta, avand in vedere ca a primit mai multe informatii de la utilizatori care au observat o forta de franare prea puternica pe roata din fata.

Bicicletele electrice retrase pot atinge viteze de pana la 29 de kilometri pe ora, avand un motor actionat de pedala. Alti utilizatori au spus ca roata din fata s-a blocat.

CITESTE SI:  Instagram renunta la acest buton pe care nu-l foloseai

Conform stirilor, zeci de raniri au aparut ca urmare a acestor defectiuni. Motivate a contactat furnizorul sau principal de biciclete electrice si o firma terta de inginerie pentru a gasi radacina defectiunilor, dupa ce a primit informatii despre anumite raniri. De asemenea, Motivate detinut de Lyft lucreaza la un nou model de vehicul electric si pe doua roti despre care s-a spus ca va fi disponibil in curand.