fbpx

De ce loialitatea utilizatorilor fata de iPhone a scazut la un minim record

De ce loialitatea utilizatorilor fata de iPhone a scazut la un minim record

Mai putini utilizatori de iPhone isi dau smartphone-ul Apple vechi la schimb pentru un iPhone nou, conform unor informatii de BankMyCell. Acesta poate fi considerat un semn ca loialitatea utilizatorilor Apple fata de iPhone a scazut. Si la un nivel minim record.

Utilizatorii Apple sunt cunoscuti pentru faptul ca sunt deosebit de loiali brandului, desi acest lucru e in mare parte datorita faptului ca Apple blocheaza clientii in ecosistemul sau.

Adica, dupa ani de zile de cumparare de aplicatii si servicii de la aceasta companie, utilizatorii nu prea au de ales si trebuie sa continue sa foloseasca produsele companiei.

CITESTE SI:  Apple confirma ca sute de noi emoji-uri vor ajunge pe iOS 11.1

Cu toate acestea, in ultima vreme, pare ca loialitatea utilizatorilor pentru iPhone a scazut la un nivel record. Asta conform datelor de la BankMyCell care a constatat ca mentinerea smartphone-ului Apple a scazut cu 15,2% comparativ cu martie 2018.

Se spune ca 18% dintre trocurile cu iPhone-uri au fost realizate pentru a primi in schimb un smartphone Samsung. De asemenea, loialitatea generala a scazut la 73%, fata de 92% cat era in 2017.

CITESTE SI:  Ce pret are prima motocicleta electrica Harley-Davidson

Aceste informatii despre loialitate se bazeaza in mare masura pe trocuri, asa ca este posibil ca acestea sa nu reprezinte neaparat toti utilizatorii de smartphone-uri Apple, dar fara indoiala e un indicator al scaderii loialitatii.

Nu e clar de ce loialitatea fata de iPhone a scazut. Dar e posibil ca preturile mari i-au descurajat pe clienti sa treaca la iPhone-uri mai noi, acestia alegand in schimb smartphone-uri Android care sunt in general mai ieftine.

CITESTE SI:  Ce joc video de 90GB ajunge in Europa

De asemenea, un alt motiv pentru scaderea loialitatii ar putea fi faptul ca unii utilizatori considera ca compania Apple e mai putin inovatoare in ziua de azi decat era inainte. Asta in timp ce producatori precum Huawei au venit cu niste tehnologii impresionante pentru smartphone-urile lor.

Facebook