fbpx

De ce LG paraseste piata de smartphone-uri din Filipine

De ce compania LG paraseste piata de smartphone-uri din Filipine

LG se pregateste sa anunte un smartphone 5G, care recunoaste gesturile in aer si care vine cu cipul Snapdragon 855, la MWC 2019. De asemenea, va prezenta si un smartphone pliabil publicului.

Acestea sunt niste vesti interesante, dar se pare ca nu toate tarile vor primi aceste noi smartphone-uri. Asta pentru ca o stire din Filipine indica faptul ca compania LG din Coreea de Sud isi inceteaza activitatile in acea tara. Potrivit unei surse din Filipine, toate operatiunile producatorului din Coreea de Sud se opresc.

CITESTE SI:  Motivul pentru care LG ar putea fi singurul furnizor de displayuri pentru urmatoarea generatie de Apple Watch

In primele zile ale smartphone-urilor, companii precum Apple, Samsung, LG, Motorola, Sony si HTC dominau domeniul. In ziua de azi, unele companii au ramas in topuri, dar altele nu mai sunt ce obisnuiau sa fie.

Unele companii iau se pare in considerare retragerea de pe anumite piete in care obisnuiau sa opereze. Se pare ca LG ar putea fi una dintre acestea.

CITESTE SI:  Symantec refuza cererea Rusiei de a-i permite accesul la codul sursa al antivirusului companiei

Sau cel putin asta indica zvonurile care spun ca LG ar putea iesi de pe piata din Filipine. Se pare ca businessul de smartphone-uri al companiei din Filipine ar fi fost deja inchis sau e in proces de inchidere.

Ultimul smartphone lansat a fost LG G7, iar V40 nu s-a descurcat pe acea piata din Filipine. Compania inca nu a confirmat nimic oficial, dar avand in vedere ca anul trecut s-a spus ca producatorul a iesit de pe piata din China, nu putem spune ca decizia de a iesi de pe piata din Filipine este o surpriza foarte mare.

CITESTE SI:  MediaTek ar putea fi furnizorul de cipuri pentru unele smartphone-uri Samsung

In ziua de azi, piata smartphone-urilor este plina de telefoane de la mai multi producatori chinezi care produc telefoane care sunt cu siguranta mai interesante si considerabil mai ieftine. LG nu este singura companie afectata de cererea redusa, deoarece Apple, Samsung si Sony intampina aceeasi problema in Filipine.