fbpx

De ce LG lucreaza deja la tehnologia mobila 6G

De ce LG lucreaza deja la tehnologia mobila 6G

Ca aproape orice alt furnizor important de smartphone-uri – cum ar fi Samsung, Huawei si Xiaomi – LG pare ca se pregateste sa treaca la tehnologia mobila 5G, intr-un efort de a resuscita o piata globala in scadere. In timp ce LG asteapta ca divizia sa mobila sa inregistreze profit cu primele sale smartphone-uri 5G, compania LG pare ca se pregateste deja pentru tehnologia mobila 6G.

Asa este, dezvoltarea 6G este deja in curs de desfasurare la LG. Evident, aceasta companie inca nu lucreaza la smartphone-uri 6G, ci pentru a conduce standardizarea globala si pentru a oferi oportunitati pentru noi afaceri.

CITESTE SI:  Locul unde va fi amplasat senzorul pentru amprente digitale al lui OnePlus 5

Se asteapta ca tehnologia mobila 5G pentru smartphone-uri va incepe sa fie lansata in acest an si probabil ca vor trece ceva ani pana ce va deveni noul standard in lume.

Acest lucru inseamna ca, la fel ca in cazul 4G, va veni vremea cand 5G va fi inlocuit, de 6G. Se pare ca LG vrea sa inceapa deja cercetarea pentru aceasta tehnologie.

CITESTE SI:  Atat de spectaculos arata smartphone-urile iPhone 12 ale Apple

Compania LG a anuntat in Coreea de Sud ca va infiinta un Centru de Cercetare 6G impreuna cu KAIST. Desi pare ca este inca prea devreme pentru a incepe cercetarea pentru standardul de a 6-a generatie, mai ales ca smartphone-uri 5G nici nu prea sunt pe piata, LG sustine ca vrea sa fie cu un pas in fata tuturor.

Potrivit profesorului Cho Dong-Ho, “Este important sa imbunatatim competitivitatea tehnologiei mobile de comunicatii a Coreii de Sud si sa ne pregatim pentru industria viitoare de dupa 10 ani de la inceputul dezvoltarii tehnologiei de comunicatii mobile 6G”.

CITESTE SI:  Airbnb are mai multe listari decat cele top 5 branduri de hoteluri combinate

Practic, pare LG spera sa-si mentina competitivitatea lucrand la tehnologia mobila 6G cu mult inaintea altor companii de smartphone-uri. Este cu siguranta prea devreme pentru a spune ce schimbari va aduce 6G. Dupa cum se pare, exista companii care in prezent exploreaza de ce este capabila tehnologia mobila 5G, asa ca cercetarea pentru standardul de a 6-a generatie pentru smartphone-uri mai dureaza ceva vreme.