fbpx

De ce lansarea telescopului spatial James Webb a fost iarasi amanata

De ce lansarea telescopului spatial James Webb a fost iarasi amanata

Agentia NASA din Statele Unite a anuntat ca lansarea telescopului spatial James Webb a fost iarasi amanata. Daca pana acum a fost de vina complexitatea constructiei, acum e de vina altceva.

Agentia NASA din Statele Unite a amanat iarasi lansarea telescopului spatial James Webb, de aceasta data din cauza impactului coronavirusului Wuhan asupra echipei, informeaza Space.com.

Telescopul spatial a fost programat pentru o lansare in martie 2021, dupa cateva amanari. Cu toate acestea, Thomas Zurbuchen, de la agentia NASA, a declarat joi intr-o sedinta a Comitetului de Studii Spatiale al Academiilor Nationale ca coronavirusul Wuhan a amanat lucrarile la James Webb.

CITESTE SI:  Aplicatia iOS care se incarca mai nou intr-un timp si mai redus

“Nu vom lansa telescopul spatial in martie 2021”, a declarat acesta. “Absolut nu vom lansa telescopul in martie 2021. Nu se intentioneaza acest lucru in acest moment. Nu pentru ca echipa a comis o eroare. Nu e vina nimanui”.

Lansarea din martie 2021 a instrumentului James Webb parea deja prea ambitioasa chiar si inainte de coronavirusul Wuhan. Un raport din ianuarie de la Oficiul de Contabilitate al Guvernului SUA indica ca lansarea din martie 2021 s-ar putea sa nu fie realizabila, pe baza riscurilor, costurilor si programului. Asa ca lansarea a fost amanata iarasi.

CITESTE SI:  Ce alte droguri sunt acum legale intr-un oras din Statele Unite

Dupa aparitia pandemiei de coronavirus Wuhan, Space News a informat ca NASA si contractorul Northrup Grumman au redus orele de lucru zilnice si turele.

Lucrarile sunt in desfasurare, iar Zurbuchen a declarat ca spera ca telescopul spatial James Webb sa poata fi lansat candva in 2021, dupa ultima amanare. Marti, agentia NASA din Statele Unite a testat cu succes o parte extensibila a dispozitivului cunoscut sub numele de Deployable Tower Assembly, potrivit blogului agentiei NASA din SUA.

CITESTE SI:  Ce zice Samsung despre chemarea in service a unitatilor Galaxy Fold oferite anterior pentru review

Telescopul spatial James Webb al NASA este un observator IR orbitant si este considerat succesorul lui Hubble. Noul proiect a trecut deja prin amanari din cauza complexitatii constructiei necesare.