fbpx

De ce lansarea retelelor 5G din lume va fi amanata

De ce lansarea retelelor 5G din lume va fi amanata

Se spune ca lansarea retelelor 5G in lume va fi amanata o vreme. Se spune ca din acest motiv licitatiile de spectru 5G au fost deja amanate intr-o serie de tari din lume.

Operatorii de telefonie mobila, furnizorii pentru retele si analistii sustin ca lansarea retelelor 5G ar putea fi amanata ca urmare a pandemiei de coronavirus Wuhan.

Aceste informatii au aparut pe masura ce companiile au oferit date despre veniturile trimestriale, subliniind efectul pe care criza il are asupra bilantului lor.

CITESTE SI:  17 lucruri interesante despre Singapore

Impactul complet al pandemiei nu va fi cunoscut pana in iunie, dar deocamdata lansarea 5G in SUA pare sa fie mai buna decat in Europa. Ingrijorarile cu privire la impactul coronavirusului Wuhan asupra lansarilor acestor retele nu sunt noi.

Pana la urma, Huawei a precizat ca lansarea europeana a retelelor 5G va intarzia cu siguranta in martie, dar a precizat ca efectul nu va fi la fel de pronuntat in Regatul Unit.

CITESTE SI:  La ce ar fi util obiectivul periscop al iPhone-urilor viitoare

De asemenea, am vazut deja licitatii cu spectru 5G intarziate intr-o serie de tari europene, inclusiv Portugalia, Austria, Spania, Franta si Republica Ceha.

Companiile din spectru sustin ca vor exista posibile intarzieri. Samsung, de exemplu, a precizat ca “investitiile in retelele 5G vor fi reduse sau amanate pe plan intern si international, pe masura ce coronavirusul Wuhan va avea efecte”.

CITESTE SI:  Cauzele penei recente a serviciilor Google

Intre timp, Ericsson si Nokia, doi dintre furnizorii majori de echipamente de retea, pe langa Huawei, au precizat de asemenea ca vor exista amanari.

“Coronavirusul Wuhan si actiunile intreprinse de guverne pentru a reduce raspandirea ingreuneaza livrarea si furnizarea serviciilor noastre din cauza blocajelor si a restrictiilor de calatorie intr-o serie de tari”, a declarat CEO-ul companiei Ericsson. Ce parere ai despre aceasta amanare aparuta din cauza coronavirusului Wuhan?