De ce Kaspersky isi muta o parte din infrastructura in afara Rusiei

De ce Kaspersky isi muta o parte din infrastructura in afara Rusiei

Kaspersky, o companie cu sediul in Moscova, este cea mai bine cunoscuta pentru produsele sale antivirus. In ultimii ani, a fost nevoita sa combata afirmatiile potrivit carora compania rusa are legaturi cu agentiile de informatii din Rusia.

Kaspersky a negat aceste afirmatii de mai multe ori, dar guvernul Statelor Unite sustine ca softurile sale ar putea ajuta spionajul rusesc. Intr-o incercare de a castiga incredere, compania antivirus Kaspersky a anuntat ca isi muta o parte din infrastructura sa de baza in afara Rusiei.

In ciuda asigurarilor repetate ca nu are legaturi cu agentiile de informatii din Rusia, guvernul Statelor Unite a interzis deja utilizarea produselor antivirus ale companiei in retelele sale.

CITESTE SI:  Este infricosator, dar Facebook stie cum razi online

Kaspersky s-a oferit chiar sa-si dezvaluie codul sursa pentru expertii independenti pentru a elimina ideea ca ajuta spionajul din Rusia, dar degeaba. Compania antivirus din Rusia a anuntat ca isi muta o parte din infrastructura sa in Zurich, Elvetia.

Kaspersky adauga ca va avea un tert din Elvetia capabil sa efectueze analize tehnice de software pentru a supraveghea independent intregul proces. Compania antivirus Kaspersky din Rusia isi va reloca, de asemenea, conveierul sau de producere de software in Zurich care este setul de instrumente de programare pe care le utilizeaza pentru a asambla softul din codul sursa.

CITESTE SI:  Suportul pentru Windows Vista a ajuns oficial la sfarsit

Produsele sale si bazele de date antivirus vor incepe sa fie asamblate si semnate cu o semnatura digitala in Elvetia inainte de sfarsitul acestui an. Compania antivirus Kaspersky din Rusia va avea un centru de date stabilit in Zurich pana la sfarsitul anului viitor, iar acesta va fi folosit pentru stocarea si procesarea tuturor informatiilor pentru utilizatorii din America de Nord, Europa, Australia, Singapore, Japonia si Coreea de Sud. Mai multe tari vor urma mai tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *