fbpx

De ce iPhone-ul ar putea deveni depasit la fel ca Walkman-ul

De ce iPhone-ul ar putea deveni depasit la fel ca Walkman-ul

Intr-un articol recent intitulat “Polaroid. Walkman. Palm Pilot. iPhone?”, Wall Street Journal se intreaba daca iPhone-ul companiei Apple va avea soarta dispozitivelor portabile anterioare, adica daca va deveni depasit.

Apple a avut succes cu o varietate de produse in istoria sa, cum ar fi cu PC-ul iMac G3 colorat si cu iPod-ul. Mai recent, iPhone-ul a ajutat compania sa creasca pana in punctul in care, pentru un scurt moment, Apple a fost o companie de 1000 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum si-a imbunatatit PayPal aplicatia mobila

Cu toate acestea, avand in vedere ca piata se maturizeaza si concurenta vine cu dispozitive mai ieftine si cu raport calitate/pret mai bun, nu este surprinzator ca cererea pentru iPhone-uri se reduce.

Totusi, ar putea iPhone-ul deveni in cele din urma depasit la fel ca Sony Walkman? Asta pare sa indice o stire de Wall Street Journal. Publicatia spune ca, la fel ca Walkman-ul, pagerul, Palm Pilot si Polaroid, smartphone-ul Apple ar putea devenit intr-o zi depasit.

CITESTE SI:  Lenovo Flex 14 (aka Yoga 530) este un laptop elegant si accesibil ca pret

Stirea evidentiaza cateva exemple de companii din trecut care au fost considerate, odata, giganti ai industriei, cum ar fi Kodak, Polaroid si Sears, dar care s-au tinut legate prea strans de ideile vechi.

Intr-un fel, se poate spune acelasi lucru si despre Nokia care a intrat prea tarziu in hora smartphone-urilor. Ei bine, asta nu inseamna ca Apple este in pericol sau ca iPhone-ul e aproape de a fi depasit, dar stirea sustine un punct de vedere bun.

CITESTE SI:  Gigantii tehnologici ar putea lucra la un nou format video pentru internet

Acestea fiind spuse, Apple pare sa exploreze si alte domenii in afara de iPhone-ul care probabil va fi depasit. Intr-un interviu recent acordat celor de la CNBC, CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat ca compania sa va lansa noi servicii in 2019.

Tim Cook a dezvaluit de asemenea ca dispozitivele purtabile ale companiei au generat un venit care l-a depasit pe cel al iPod-ului in timpul varfului.

Facebook