fbpx
De ce iPad-urile sunt daunatoare pentru gat

De ce iPad-urile sunt daunatoare pentru gat

In trecut, s-au efectuat cateva studii care au aratat ca prea multa utilizare a smartphone-ului poate fi daunatoare pentru gat. Asta din cauza tensiunii si presiunii exercitate asupra gatului tau in timp ce te uiti la telefon, lucru care, in urma utilizarii prelungite, este de fapt destul de rau pentru tine.

Dupa cum se pare, smartphone-urile nu sunt singurele dispozitive vinovate. O lucrare recent publicata a aratat ca iPad-urile sunt, de asemenea, daunatoare pentru gat, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Nevada, iar afectiunea a fost denumita “gatul de iPad”.

CITESTE SI:  Camera duala a lui Galaxy Note 8 va fi mai buna decat restul

Potrivit studiului, s-a constatat ca iPad-ul pare sa-i afecteze mai mult pe cei care sunt mai tineri decat pe cei care sunt mai batrani si se pare ca este de doua ori mai probabil ca afectiunea gatului sa afecteze femeile decat barbatii.

Potrivit profesorului de terapie fizica Szu-Ping Lee si principalul autor al lucrarii, “O astfel de prevalenta ridicata a simptomelor gatului si umerilor, in special in randul populatiei mai tinere, reprezinta o povara substantiala pentru societate”.

CITESTE SI:  Cum ar putea detecta viitoarele iPhone-uri ale Apple apelurile nedorite

Constatarile nu sunt atat de surprinzatoare daca va ganditi ca utilizarea iPad-urilor si tabletelor, in general, difera de cea a smartphone-urilor, pentru ca iPad-urile ar putea fi mai utilizate pentru urmarirea de clipuri video pentru perioade mai lungi de timp datorita faptului ca au ecrane mai mari, spre deosebire de smartphone-uri care sunt mai mici. Cum trebuie sa procedam in acest sens?

CITESTE SI:  Compania care lucreaza la un ecran cu o densitate a pixelilor de 10.000 DPI

Presupunem ca tot ce poti incerca este sa ai un sprijin bun pentru gat, cum ar fi un scaun bun, sau poate sa sustii iPad-ul la un nivel confortabil. Alternativ, puteti incerca sa reduceti timpul petrecut pe iPad, ceva ce incearca Apple cu caracteristicile digitale wellness (conditie fizica si psihica buna) pe care le-a introdus in iOS 12.