fbpx

De ce interdictia asupra aplicatiei TikTok in SUA a fost suspendata

De ce interdictia asupra aplicatiei TikTok in SUA a fost suspendata

Conform unei noi stiri, aplicatia TikTok din China are parte de o suspendare a interdictiei sale in SUA. Dar este vorba despre o suspendare temporara. Departamentul de Comert din SUA a dezvaluit de ce a fost suspendata interdictia asupra aplicatiei.

Pana acum, aplicatia TikTok ar fi trebuit sa fie interzisa in Statele Unite. Cu toate acestea, se pare ca platforma din China are parte de o suspendare temporara a interdictiei.

Potrivit unei stiri de The Wall Street Journal, se pare ca Departamentul de Comert al SUA nu impune inca ordinul de a inchide platforma in SUA. Potrivit Departamentului de Comert, se invoca o masura preliminara pe care un judecator din Philadelphia a hotarat-o pentru TikTok in octombrie, atunci cand un grup de influenceri TikTok s-au unit si au intentat un proces judecatoresc, sustinand ca interdictia ar fi dus la un efect negativ asupra afacerilor lor.

CITESTE SI:  Compania care va aduce 4G LTE pe Luna

Acest departament a adaugat ca nu vor impune ordinul pana ce nu apar noi evolutii de natura legala. Acestea fiind spuse, aplicatia TikTok inca poate fi interzisa in SUA.

CITESTE SI:  Foxconn ii opreste pe elevii stagiari sa lucreze ilegal peste program pentru iPhone X

TikTok e implicata in cel putin doua procese in urma carora poate fi interzisa, asa ca, desi a iesit temporar dintr-un proces, mai exista celalalt proces judecatoresc care poate aduce o interdictie.

In plus, masura preliminara hotarata de acel judecator nu va fi mentinuta pentru totdeauna, ceea ce inseamna ca interdictiile s-ar putea sa apara pana la urma.

CITESTE SI:  Microsoft despre streaming-ul de jocuri pe dispozitivele Apple

Deci exista sanse ca platforma ar putea fi fortata in cele din urma sa se inchida in SUA. Pana atunci, utilizatorii din Statele Unite pot folosi in continuare aplicatia si serviciile sale.

Ce parere ai despre asta? Crezi ca Departamentul de Comert va reusi in cele din urma sa plaseze o interdictie pe aplicatia TikTok in SUA, aceasta aplicatie fiind implicata in doua procese?

Facebook