fbpx
De ce Intel ar putea reduce preturile procesoarelor sale

De ce Intel ar putea reduce preturile procesoarelor sale

O noua stire de DigiTimes indica faptul ca compania Intel din Statele Unite ar putea reduce preturile procesoarelor sale. Se spune ca compania are de gand sa reduca preturile cipurilor sale de a 8-a si a 9-a generatie. Stirea vine de la DigiTimes care citeaza diverse surse din partea producatorilor de placi de baza.

Avand in vedere ca familia de procesoare AMD Ryzen de a treia generatie se apropie de lansare, se pare ca Intel e ingrijorata ca cipurile Ryzen 3000 i-ar putea afecta vanzarile propriilor cipuri.

CITESTE SI:  Statele Unite si China vor construi un tren de mare viteza intre Las Vegas si Los Angeles

O stire sustine ca compania a decis sa reduca preturile procesoarelor sale cu 10-15% pentru ca acestea sa fie mai tentante pentru clientii cumpatati cu bugetul.

Multi asteapta cu nerabdare sosirea procesoarelor din seria Ryzen 3000 a AMD care aduce arhitectura Zen 2 de 7nm pentru cipurile mainstream pentru prima data.

AMD a avut o sansa de a depasi cu cipurile sale pe 7nm Intel, inainte ca Intel sa aiba sansa de a lansa cipurile Ice Lake si Lakefield. In acest context, ar fi de inteles de ce Intel ar dori sa reduca preturile unora dintre procesoarele sale, pentru a raspunde la cea mai noua gama a AMD.

CITESTE SI:  La ce dispozitiv lucreaza Nintendo si Fujifilm impreuna

DigiTimes informeaza ca Intel a notificat partenerii producatori de PC-uri si de placi de baza de o reducere de pret de 10-15% pentru procesoarele sale de a 8-a generatie si a 9-a generatie.

CITESTE SI:  Compania care va interzice anunturile politice dupa scrutinul de pe 3 noiembrie din SUA

Acest lucru ar duce la economii intre 25 si 75 de dolari pentru acele cipuri. Compania din Statele Unite nu a confirmat sau infirmat aceasta stire despre reducerea preturilor inca.

Multi vor fi cu siguranta interesati sa afle daca compania chiar intentioneaza sa reduca preturile. Poate ca vom primi un anunt de la Intel inainte ca AMD sa lanseze urmatoarea gama de procesoare pe data de 7 iulie.