fbpx

De ce Instagram ar putea ascunde numarul de like-uri ale postarilor fata de public

De ce Instagram ar putea ascunde numarul de like-uri ale postarilor fata de public

Instagram a luat in considerare ascunderea numarului de like-uri al postarilor, astfel incat publicul sa nu-l poata vedea. O caracteristica inca nelansata care ascunde numarul de aprecieri a fost reperata de cercetatoarea Jane Manchun Wong.

Incepe sa para ca motivul principal pentru care oamenii posteaza pe retelele sociale in ziua de azi este pentru a strange like-uri – care sunt practic o forma de autovalidare.

Oamenii isi autoevalueaza nivelul de simpatie in ochii oamenilor prin numarul de like-uri pe care o postare de-a lor il primeste. Cu toate acestea, intr-o miscare oarecum controversata, pare ca Instagram testeaza o schimbare a interfetei de utilizator in care numarul de like-uri este ascuns de public.

CITESTE SI:  De ce ecranul lui iPhone 12 ar putea fi dezamagitor

Acest lucru a fost descoperit de cercetatoarea Jane Manchun Wong. Dupa cum poti vedea in imaginea de mai sus, este posibil ca in viitor numai tu vei sti cat de multe aprecieri a primit postarea ta de pe Instagram.

CITESTE SI:  Ce premiu are reality show-ul The Sims al EA

In schimb, ceea ce publicul va vedea este ca postarea ta a primit like-uri, dar nu si cate. Dupa cum am mentionat, aceasta este o decizie controversata, avand in vedere ca o multime de influenceri de social media se bazeaza pe numarul de like-uri al postarilor pentru a-si masura popularitatea pe Instagram, pentru a decide cat sa ceara pentru advertoriale si asa mai departe.

Cu toate acestea, Instagram are un punct interesant de vedere si spune: “Vrem ca urmaritorii tai sa se concentreze pe ceea ce distribui si nu pe numarul de like-uri pe care il primeste postarea ta”.

CITESTE SI:  Ce sateliti importanti a reusit SpaceX sa lanseze in spatiu

Nu este clar daca Instagram are de gand sa lanseze aceasta schimbare pe bune, sau daca efectueaza doar un test pentru a aduna feedback de la utilizatori. Dar, dupa cum s-a indicat anterior, aceasta modificare pentru postari ii nemultumeste pe utilizatorii de Instagram.