fbpx

De ce Instagram a interzis sute de conturi recent

De ce Instagram a interzis sute de conturi recent

Platforma Instagram din Statele Unite a interzis recent sute de conturi, conform unei noi stiri. De asemenea, compania din Statele Unite a oferit declaratii in aceasta privinta si a dezvaluit care este motivul interzicerilor de profile de joi.

Instagram a interzis sute de conturi cu legaturi cu forumul “OGUsers”, forum in care membrii cumpara si vand conturi de social media. Compania Instagram din Statele Unite vizeaza, de asemenea, unii dintre membrii proeminenti ai forumului si indica faptul ca pot exista repercusiuni de natura legala daca vor mai folosi platforma pentru a-i incalca regulile, relateaza Motherboard.

CITESTE SI:  De ce Huawei ii va fi si mai dificil sa se aprovioneze cu cipuri pentru smartphone-uri

Compania a dezvaluit ca a interzis aproximativ 400 de conturi care se aflau in spatele unor nume de utilizatori considerate importante de catre oamenii care tranzactioneaza profile de social media.

Aceste nume de utilizator “OG”, adesea cuvinte scurte si unice, sunt considerate simboluri de statut si sunt adesea cumparate si vandute cu mii de dolari pe forumuri precum OGUsers.

CITESTE SI:  Ce clipuri video despre vaccinuri COVID-19 elimina YouTube

Un astfel de cont interzis in interzicerile de joi este @trusted care a fost folosit de un membru OGUsers care a actionat ca intermediar, potrivit Motherboard. Datorita importantei acestor nume de utilizatori, aceste profile pot fi folosite de unii oameni in moduri ilegale.

CITESTE SI:  Ce alta persoana da in judecata Epic Games pentru un dans din jocul Fortnite

“Astazi, interzicem sute de conturi conectate la membrii forumului OGUsers”, a precizat un purtator de cuvant al Instagram intr-o declaratie. “Acestia sunt nefasti comunitatii Instagram si vom continua sa lucram pentru ca acestia sa nu mai poata valorifica numele de utilizatori de pe Instagram”. Desi nu e prima data cand compania vizeaza oamenii asociati cu OGUsers, aceasta e prima data cand compania a initiat o interzicere in masa.