fbpx

De ce incaltamintea Adidas Future Loop e complet reciclabila

De ce incaltamintea Adidas Future Loop e complet reciclabila

Oricat de mult ne-ar placea incaltamintea pe care o purtam, problema este ca aceasta in timp se uzeaza. Deci, in mod inevitabil, incaltamintele vechi sfarsesc in depozite de gunoaie pentru urmatoarele decenii.

Pe masura ne indreptam spre un viitor mai sustenabil, incepem sa vedem companii care iau initiative. De exemplu, compania Starbucks nu va mai oferi paie clientilor, pentru a reduce cantitatea de plastic pe care o folosim.

Cu toate acestea, daca exista o industrie la care nu ne gandim neaparat foarte mult, aceea ar fi cea a incaltamintei. De cele mai multe ori, ne aruncam incaltamintea veche si uzata fara sa ne gandim prea mult.

CITESTE SI:  Windows XP inca este folosit in tehnologia armelor nucleare

Dar aceasta este o mentalitate pe care compania Adidas vrea sa o schimbe, asa ca compania a dezvaluit intre timp Futurecraft Loop. Aceasta e o pereche de incalcaminte care e complet reciclabila, pentru ca foloseste poliuretan termoplastic.

Conform companiei Adidas, acest lucru inseamna ca, atunci cand incaltamintea Future Loop s-a invechit si uzat, o poti trimite inapoi la Adidas care va recicla materialul si va crea o noua pereche de incaltaminte Future Loop.

CITESTE SI:  VIDEO: Cercetatorii MIT vor ca realitatea augmentata sa fie mai interactiva

Astfel, prin reciclare, nu va mai fi nevoie sa se produca materiale noi pentru fiecare pereche. “Odata ce incalcamintea s-a invechit si este returnata la Adidas – aceasta este curatata si e topita in materiale pentru componente dedicate unei perechi Future Loop noi, cu zero deseuri si nimic aruncat”.

CITESTE SI:  Cum e sejurul cu nomazii din Mongolia prin Airbnb

Adidas a lucrat la acest concept Future Loop in ultimii 6 ani si nu este prima incercare a companiei. Anterior am vazut Adidas lansand incaltaminte care au fost partial produse recicland plasticul din ocean, in incercarea de a valorifica la maxim plasticul care este aruncat in ocean. Din pacate, Adidas Futurecraft Loop reciclabili nu vor fi disponibili foarte curand si se vor lansa abia in 2021.