De ce in Dubai se construieste cea mai mare ferma verticala din lume

De ce in Dubai se construieste cea mai mare ferma verticala din lume

Emiratele Arabe Unite si orasul sau Dubai – in special, par a avea o obsesie de a construi cele mai mari si mai inalte structuri, insa ultimul angajament al celor din Dubai are mai mult legatura cu viitorul lor decat cu laudarosenia.

Cea mai mare ferma verticala din lume va fi construita in Dubai. Deoarece deficitul de apa este o problema majora in Emiratele Arabe Unite, este imperativ necesar sa se foloseasca metode agricole de inalta tehnologie si cu nevoi scazute de apa.

Cea mai mare ferma verticala din lume va avea o suprafata de 39.624 de metri patrati, iar constructia sa va costa 40 de milioane de dolari. Constructia celei mai mari ferme verticale va incepe in luna noiembrie a acestui an in Dubai.

CITESTE SI:  Ce pret urias avea masina distrusa de un sofer la doar o zi dupa ce a cumparat-o

Este o colaborare dintre compania de tehnologie agricola Crop One Holdings si Emirates Flight Catering care este responsabila pentru peste 200.000 de mese pentru zborurile Emirates la Aeroportul International din Dubai (Emiratele Arabe Unite) zilnic.

Compania spune ca aceasta ferma verticala va folosi cu 99% mai putina apa decat campurile din aer liber. Odata ce constructia sa este terminata, se vor putea recolta zilnic cate 6000 de kilograme de legume in fiecare zi.

Produsele din ferma verticala vor fi utilizate pentru mese din timpul zborului si pentru servirea meselor in saloanele aeroportului din Dubai. Emiratele Arabe Unite sunt un important importator de produse, aproape 85% dintre produsele necesare sunt importate, deoarece doar un mic procent din suprafata Emiratelor Arabe Unite este arabila.

CITESTE SI:  Pana cand ar putea lansa Apple iPhone-uri cu breton

Procesul implicat nu va depinde de sezon, pentru ca se vor putea cultiva legume 365 de zile pe an in ferma verticala din Dubai. Plantele din cea mai mare ferma verticala din lume sunt hranite cu o solutie nutritiva in loc de sol, iar variabile precum umiditatea si temperatura sunt controlate cu strictete pentru a maximiza randamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *