fbpx

De ce in Austria se vrea ca lasarea comentariilor anonime online sa fie ilegala

De ce in Austria se vrea ca lasarea comentariilor anonime online sa fie ilegala

Guvernul Austriei a elaborat o lege care scoate in afara sferei legalitatii lasarea in mod anonim de comentarii pe anumite site-uri. Legea practic obliga utilizatorii din Austria sa se inregistreze cu numele lor reale si cu adresele atunci cand posteaza comentarii online. Deci, in viitor s-ar putea ca acestia sa nu mai fie anonimi.

Comentariile online, in ciuda faptului ca sunt doar cuvinte, pot fi daunatoare si dureroase. Din acest motiv, am vazut cum trolii online le-au determinat pe unele persoane publice sa paraseasca retelele sociale.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung Galaxy S8 cu Snapdragon 835 VS Galaxy S8 cu Exynos intr-un test de viteza

Nu este clar daca aceste tipuri de comentarii rau intentionate vor disparea, dar se pare ca Austria vrea sa se ocupe de ele, printr-o lege. Astfel, se spera ca utilizatorii de internet vor fi mai responsabili pentru lucrurile pe care le spun online.

Cei din Austria vor putea continua sa foloseasca porecle publice online, dar deoarece acestea sunt acum inregistrate, este mai usor de aflat proprietarii comentariilor rau intentionate.

CITESTE SI:  Pentru ce e recunoscatoare o femeie smartwatch-ului Apple Watch

Daca legea va fi adoptata in Austria, aceasta va fi aplicata numai site-urilor care au peste 100.000 de utilizatori inregistrati sau care genereaza mai mult de 500.000 de euro pe an sau care primesc subventii de presa de peste 50.000 de euro.

Exista unele ingrijorari cu privire la aceasta lege, si anume cum pot unele grupuri profita de aceasta, cum ar fi grupurile de ura care s-ar putea sa nu aiba o baza mare de utilizatori, acest lucru impiedicand legea sa aiba un efect asupra lor.

CITESTE SI:  T-Mobile restabileste conectivitatea la internet in Puerto Rico cu Proiectul Loon

Exista, de asemenea, problema confidentialitatii. Avand in vedere ca este necesara o adresa pentru a lasa comentarii online, asta inseamna ca, in cazul unei brese de securitate a site-urilor, atacatorii cibernetici vor putea sustrage de la utilizatorii din Austria mai multe informatii. In orice caz, fie ca-i buna sau rea, daca legea pentru comentariile online anonime va fi adoptata, va intra in vigoare in 2020 in Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *