fbpx

De ce IBM nu mai lucreaza la recunoasterea faciala

De ce IBM nu mai lucreaza la recunoasterea faciala

Compania IBM din Statele Unite a dezvaluit ca va renunta sa mai lucreze la tehnologia de recunoastere faciala. Directorul general al IBM, Arvind Krishna, a dezvaluit motivul pentru care compania renunta sa mai dezvolte aceasta tehnologie. Arvind Krishna de la IBM a trimis o scrisoare catre Congresul Statelor Unite.

Criticile asupra acestei tehnologii folosite de guverne se extind asupra corporatiilor. Directorul general al IBM, Arvind Krishna, a trimis o scrisoare catre Congresul SUA, dezvaluind ca compania nu mai lucreaza la recunoasterea faciala cu scop general.

CITESTE SI:  Cum pot plati companiile din Ohio impozite in moneda virtuala Bitcoin

Compania se opune ferm utilizarii acestei tehnologii pentru supraveghere, profilarea rasiala si pentru incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

In schimb, directorul general al IBM a indicat ca acum este momentul pentru un dialog national privind nu numai modul in care ar trebui sa fie folosita recunoasterea faciala, ci si daca aceasta tehnologie ar trebui sau nu sa fie folosita.

CITESTE SI:  Ce pret are ASUS Zephyrus S - cel mai subtire laptop de gaming

CEO-ul a sustinut ca inteligenta artificiala a fost un instrument eficient pentru aplicarea legii, dar ca utilizarea sa a trebuit sa fie verificata pentru partinire.

De asemenea, el a cerut o tehnologie care sa imbunatateasca responsabilitatea si transparenta, cum ar fi camerele corporale. Scrisoarea lui Krishna e parte dintr-un apel mai larg adresat Congresului SUA pentru a promova responsabilitatea politiei si pentru a conduce reforme.

Aceasta miscare vine in mijlocul protestelor impotriva discriminarii aratate de politia din SUA si dupa ce recunoasterea faciala a ClearView AI a ridicat ingrijorari de confidentialitate si de partinire.

CITESTE SI:  De ce Fujifilm nu va lansa camere full-frame, deocamdata

Informatiile indica faptul ca sistemele de recunoastere faciala pot fi partinitoare impotriva oamenilor de culoare si a femeilor. Dupa cum a mentionat CNBC, IBM poate cu usurinta sa renunte la dezvoltarea recunoasterii faciale, punand la socoteala faptul ca aceasta tehnologie nu a fost foarte profitabila pentru IBM.