fbpx

De ce-i controversata legea impotriva stirilor false din Singapore

De ce-i controversata legea impotriva stirilor false din Singapore

Dupa o dezbatere-maraton de doua zile care a luat sfarsit ieri seara (pe 8 mai), Parlamentul din Singapore a adoptat o lege cuprinzatoare cu privire la combaterea stirilor false.

Si care e una destul de controversata si condamnata de unii. Dar ministrul Afacerilor Interne din Singapore a spus ca legea controversata propusa nu este un instrument politic de a da mai multe putere guvernului.

Desi zvonurile si stirile false au existat dintotdeauna, in ziua de azi – in care tehnologia permite raspandirea informatiei catre milioane de oameni in cateva minute – e clar ca lucrurile au scapat de sub control.

CITESTE SI:  De ce cofondatorul WhatsApp ne indeamna sa ne stergem conturile de Facebook

Asa ca, in Singapore, guvernul tarii a adoptat o lege destul de controversata impotriva stirilor false. Acea lege controversata va acorda guvernului din Singapore puterea de a actiona rapid la stirile care sunt considerate false.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne din Singapore, K. Shanmugam, aceasta lege controversata nu vizeaza atribuirea puterii partidului politic aflat la guvernare, ci mai degraba legea va fi folosita in cazurile in care asteptarea instantelor sa raspunda este prea lunga.

CITESTE SI:  Cum a fost utila o drona de 30.000 de dolari pompierilor care luptau cu un mare incendiu

Conform lui Shanmugam din Singapore, “Nu exista niciun fel de profit, nici macar un profit politic, in incercarea de a impiedica aceste stiri false sa dauneze infrastructurii noastre. Acestea vor afecta institutiile si niciun partid politic nu va beneficia de pe urma acestui lucru. Stirile false ar putea afecta orice partid care vrea sa para credibil. Ati vazut ce se intampla in Statele Unite, ati vazut ce s-a intamplat in Marea Britanie”.

CITESTE SI:  Ce design ar putea avea noile casti wireless AirPods ale Apple din 2021

Desi beneficiile propuse sunt clare, legea din Singapore este controversata pentru ca unii cred ca guvernul incearca sa reduca la tacere criticii si opozitia. Legislatii similare au fost de asemenea adoptate si in alte tari, cum ar fi Malaezia, Rusia si Vietnam.